Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 12 maj, 2021

Scroll to top

Top

Revue testar: D-Link Cloud PTZ Camera

Revue testar: D-Link Cloud PTZ Camera
Filip Urde
 • On 12 augusti, 2012
 • http://www.revue.se/filip-urde

Review Overview

Bildkvalitet
6.5
Design
7
Installation
8
7.2

Rating

D-Link DCS-5222L Cloud PTZ Camera

D-Link släppte nyligen en ny övervakningskamera till samlingen vid namn Cloud PTZ Camera.

Cloud PTZ Camera är en IP-baserad kamera som är främst tänkt för övervakning av ditt hem, men fungerar självklart även i professionella sammanhang.

Vad som gör kameran unik är dess administrationssystem (Mydlink) som du kan styra via din smartphone eller på webben och kan då enkelt styra och hålla koll på kameran var du än befinner dig.

Med en snyggdesign och dryga halvkilo i vikt är det en pryl som enkelt smälter in i ditt hemwifiantennen på ena sidan av kameran är valfri om man vill montera dit eller inte. Under antenningången så finns det plats för ett microSD-kort, för att lagra inspelade bilder och filmer från kameran lokalt. Vidare så finns en ethernet-port, en 3.5 mm-ljudutgång och en 4-pinnars I/O-port.

Vid kamerans lins så finns en ljussensor, fyra led-lampor för  IR-ljus samt en infraröd sensor för rörelsedetektion. Fram till på kameran finns även här en IR-port för att man ska kunna styra kamerna med fjärrkontrollen (som följer med) samt en liten mikrofon. Du får även en liten platta i metall som gör att du kan montera kameran i taket eller liknande.

Kameran är bestyckad med mörkerseende vilket den byter till automatiskt när kameran sätts i mörker. Som standard så byter kameran till infraröttljus när det blir mörkt, tyvärr blir bilden då svartvit men det går att stänga av infraröda läget om man så vill.

Det riktigt fiffiga med kameran är dess användnings applikationer som finns för desktop, webb eller till din mobiltelefon. Appen för mobil finns för både iOS och Android. Klart bäst är dock att styra kameran via webben i det java-baserade gränssnittet. Vilket ger dig flera möjligheter att ändra i inställningarna, du kan även spela in filmer, ta bilder och kanske roligast av allt (om du har mick) prata genom kameran som har en 3,5-mm utgång som du kan koppla till ett par högtalare.

Enkel och bra iPhone-app

Med D-Links iPhone-app (som ni hittar här) så får man en applikation som är väldigt rakt på sak och lätt att använda. Man får dock inte tillgång till några inställningar via appen. Men jag kan själv känna att detta inte heller är syftet med applikationen. Den ska snarare fungera som en snabb och enkel applikation för dig som bara vill ”kolla läget”. Inställningar av större kaliber skulle jag ändå vilja göra via webb-gränssnittet.

 

Bland inställningarna kan man öka upplösningen för mobila enheter anslutna till kameran till maximalt 640 x 352 punkter och man kan även få bilden mindre grynig genom att ha lägre kompression på dataströmmen.

En klockren övervakningskamera

Funktionerna för övervakning är väldigt bra! man kan välja om man vill att allt material ska spelas in lokalt på ett microSD-kortet, laddas upp till en ftp-server eller om man vill få ett alarm och videoklipp mailade till sig. Den kan panorera och där med övervaka ett större område. Bildkvalitén är som på en bra mobilkamera, vilket är fullt tillräckligt. Mörker funktionen fungerar riktigt bra på lite kortare avstånd. På avstånd längre än 10meter så finns svårigheter.

 

 

 

 

+

 • Enkelt att komma igång med.
 • Bra kvalitet på kameran.
 • Bra med inställningsmöjligheter.
 • Bra iPhone-app

 • Bilden blir grynig på längre avstånd.
 • Känns lite plastig.

Tankar

Jag tycker detta är en utmärkt kamera som fyller sitt syfte utmärkt! För ca: 3000 kr får du ett optimalt system för övervakning av ditt hem.

Comments

 1. Johannes

  Vad är skillnaden från en GoPro?

  • Tjena Johannes!
   Ja, en av dem stora skillnaderna är att D-Linken är en kamera som är satt på ett rörligt ”torn” så att du likt en stridsvagn kan snurra upp, ner och från sida till sida. Detta kan göras via en kontroll som du får med, via webbgränsnitet, via mobil applikationen och via desktop applikationen. Den har även mörkerseende och gränsnitet gör det enkelt att seriekoppla flera kameror. En GoPro är en helt annan typ av kamera, GoPron har mycket bättre bild och möjligheterna att ställa in FPS osv. är skitballt! Men det är ingen övervakningskamera. Du kan inte filma utan minneskortet och filerna skulle bli helt enkelt för tunga om du skulle spara ner allt på kortet. Då skulle du kunna övervaka ditt hem i kanske 4 timmar… D-linken har sämre bildkvalité, men du kan välja att logga allt, eller bara filma och övervaka själv. Ja, Johannes det är en ganska svår jämförelse, men hoppas detta var lite till svar på din fråga.
   /Filip

 2. Olle Heed

  Coolt!

 3. Krusse

  Jävligt ballt att man kan styra kameran från alla applikationerna!

 4. Sebastian Plengier

  Faktiskt en riktigt häftig och snyggt anpassad övervakningskamera.