Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 31 maj, 2020

Scroll to top

Top

Lägre intäkter för filmer sedan Megaupload stängdes ner

Lägre intäkter för filmer sedan Megaupload stängdes ner
Filip Urde
  • On 26 november, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Äntligen! Detta har jag sagt så länge!
Två forskare på Munich School of Management och Copenhagen Business School har i en nysläppt undersökning hittat spår för att nedstängningen av Megaupload har givit filmindustrin lägre intäkter.

Rapporten heter ”Piracy and Movie Revenues: Evidence from Megaupload” visar att vissa filmer fått lägre intäkter sedan fildelningssajten stängdes i januari 2012.

Rapporten har samlat in data från 1 344 filmer i 49 länder under en period på 5 år och fått fram att intäkterna har minskat för flera av dessa filmer sedan Megaupload stängdes, Man drar därför slutsatsen att den illegal nedladdningen av filmer  i vissa fall fungerar som reklam.

Det gäller dock inte för så kallade ”blockbusters”, som har ökat intäkterna något sedan MegaUpload stängdes.

Jag är dock fast besluten om att fildelningen gynnar industrin, självklart är det inte OK med nedladdning av och spridandet av filmer som knappt kommit upp på bio. Men i dem flesta fallen så fungerar fildelningen som reklam för mig, om jag gillar filmen så köper jag den sen och dem riktigt stora filmera som t.ex. kommande Hobbit, ja dem ser jag ju på BIO framför att ladda ner dem.

Så alla dinosaurier, försök att spela med i spelet istället för att försöka stoppa det.

http://papers.ssrn.com